Abercrombie & Fitch blijft onder verwachtingen

Abercrombie & Fitch blijft onder verwachtingen
Shutterstock.com

Het Amerikaanse kledingbedrijf Abercrombie & Fitch heeft alweer een moeilijk kwartaal achter de rug. De omzet zakte licht, maar het bedrijf leed vooral fors verlies. Het bedrijf past zijn verwachtingen voor het hele jaar nu naar beneden aan.

 

Kosten winkelsluitingen

In het tweede kwartaal zakte de omzet met 0,2% naar 841 miljoen dollar (760 miljoen euro). Zonder rekening te houden met wisselkoerseffecten zou er een groei van 1% geweest zijn. In de Verenigde Staten namen de opbrengsten toe met 2,2%, maar internationaal was er een omzetdaling van 4,2%.

 

Abercrombie & Fitch slikte afgelopen kwartaal een operationeel verlies van 39,5 miljoen dollar (35 miljoen euro). Een groot deel van dat verlies is het resultaat van de kosten verbonden aan de sluiting van enkele grotere winkels in de voorbije maanden.

 

Het kledingbedrijf herziet zijn prognose voor het lopende boekjaar en gaat nu uit van een omzetgroei tussen 0 en 2%. Eerder rekende Abercrombie & Fitch nog op 2 à 3%. De onderneming wijst in zijn toelichting ook op de hogere handelstarieven die in principe in de komende maanden van kracht worden voor bepaalde producten. Een kwart van zijn handelswaar voerde het bedrijf vorig jaar in vanuit China.