Abercrombie & Fitch vervangt flagshipstores door kleinere winkels

Abercrombie & Fitch vervangt flagshipstores door kleinere winkels
Shutterstock.com

Kledingketen Abercrombie & Fitch gaat drie flagshipstores sluiten. Het bedrijf wil ook 85 vestigingen herinrichten en meer inzetten op kleinere winkelpunten.

 

Actieplan

De drie winkels die de deuren zullen sluiten, zijn een Hollister-vestiging in New York en twee winkels van Abercrombie in Japan en Italië. Volgens CEO Fran Horowitz beantwoorden die grote winkels niet meer aan de verwachtingen van de klanten. De retailer wil daarom sterker inzetten op kleinere winkels: "Wat we van de consument hebben geleerd, is dat ze echt van de kleinere winkels genieten. Er is een meer vertrouwelijke sfeer."

 

In het kader van een ruimer actieplan wil de modeketen daarom dit jaar nog 85 locaties herinrichten. Sommige grote winkels in winkelcentra zullen daarbij sluiten en vervangen worden door een kleinere vestiging in de buurt, terwijl op andere plaatsen nieuwe, kleinere filialen zullen openen of bestaande winkels een opfrisbeurt zullen krijgen. Tegen het einde van dit jaar zal de retailer uiteindelijk meer winkelpunten hebben dan in 2018, zij het op een kleinere oppervlakte.

 

Vorige week maakte Abercrombie & Fitch enigszins teleurstellende resultaten bekend voor het eerste kwartaal. De omzet steeg op vergelijkbare basis met slechts 1%, daar waar analisten gerekend hadden op een groei van 1,4%. Tijdens de presentatie van de jaarresultaten ging het bedrijf zelf nog uit van een omzetgroei van 2 à 3%.