Abercrombie sluit dit jaar nog 60 winkels

Abercrombie sluit dit jaar nog 60 winkels

Bij de voorstelling van de laatste kwartaalcijfers heeft het Amerikaanse modebedrijf Abercrombie & Fitch aangegeven dat het dit jaar een zestigtal winkels zal sluiten. Het gaat daarbij over vestigingen waarvan het huurcontract verloopt.

 

Sterke groei vierde kwartaal

Nochtans kon het bedrijf in het vierde kwartaal degelijke cijfers voorleggen: zowel bij Abercrombie & Fitch als bij zusterketen Hollister was er sprake van een vergelijkbare omzetgroei. Bij Hollister was dat 11%, terwijl Abercrombie & Fitch met 5% groeide. Het is de eerste keer in vier jaar dat het merk Abercrombie & Fitch een vergelijkbare omzetgroei liet optekenen. Met een totale vergelijkbare omzetgroei van 9% doet de groep het ook beter dan de verwachtingen.

 

Die groei kwam er vooral dankzij een verdere opmars in de Verenigde Staten, waar het bedrijf in het vierde kwartaal met 11% groeide. De internationale activiteiten gingen er met 5% op vooruit. Zo steeg de totale omzet met 15% naar 1,19 miljard dollar (960 miljoen euro). Die sterke groei was wel gedeeltelijk te danken aan een extra week in het fiscale kwartaal en positieve wisselkoerseffecten. De nettowinst steeg van 48,8 miljoen dollar naar 74,2 miljoen dollar (60 miljoen euro).

 

Kleine winstgroei in 2017

Over het volledige jaar steeg de omzet met 5% naar 3,49 miljard dollar (2,8 miljard euro), terwijl de nettowinst bijna verdubbelde: van 4 miljoen dollar naar 7,1 miljoen dollar (5,7 miljoen euro).

 

Abercrombie & Fitch sloot in 2017 al 39 winkels, voornamelijk in de Verenigde Staten, en verwacht er in 2018 opnieuw 60 te sluiten. Daarnaast staan er wel 21 nieuwe vestigingen op de planning.