Abercrombie sluit dit jaar nog 60 winkels | RetailDetail

Abercrombie sluit dit jaar nog 60 winkels

Abercrombie sluit dit jaar nog 60 winkels
Shutterstock

Bij de voorstelling van de laatste kwartaalcijfers heeft het Amerikaanse modebedrijf Abercrombie & Fitch aangegeven dat het dit jaar een zestigtal winkels zal sluiten. Het gaat daarbij over vestigingen waarvan het huurcontract verloopt.

 

Sterke groei vierde kwartaal

Nochtans kon het bedrijf in het vierde kwartaal degelijke cijfers voorleggen: zowel bij Abercrombie & Fitch als bij zusterketen Hollister was er sprake van een vergelijkbare omzetgroei. Bij Hollister was dat 11%, terwijl Abercrombie & Fitch met 5% groeide. Het is de eerste keer in vier jaar dat het merk Abercrombie & Fitch een vergelijkbare omzetgroei liet optekenen. Met een totale vergelijkbare omzetgroei van 9% doet de groep het ook beter dan de verwachtingen.

 

Die groei kwam er vooral dankzij een verdere opmars in de Verenigde Staten, waar het bedrijf in het vierde kwartaal met 11% groeide. De internationale activiteiten gingen er met 5% op vooruit. Zo steeg de totale omzet met 15% naar 1,19 miljard dollar (960 miljoen euro). Die sterke groei was wel gedeeltelijk te danken aan een extra week in het fiscale kwartaal en positieve wisselkoerseffecten. De nettowinst steeg van 48,8 miljoen dollar naar 74,2 miljoen dollar (60 miljoen euro).

 

Kleine winstgroei in 2017

Over het volledige jaar steeg de omzet met 5% naar 3,49 miljard dollar (2,8 miljard euro), terwijl de nettowinst bijna verdubbelde: van 4 miljoen dollar naar 7,1 miljoen dollar (5,7 miljoen euro).

 

Abercrombie & Fitch sloot in 2017 al 39 winkels, voornamelijk in de Verenigde Staten, en verwacht er in 2018 opnieuw 60 te sluiten. Daarnaast staan er wel 21 nieuwe vestigingen op de planning.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Dior ruilt Belgisch creatief directeur in voor Brit

19/03/2018

De Belg Kris Van Assche was elf jaar lang creatief directeur van Dior Homme, maar verlaat nu het modehuis om nieuwe uitdagingen aan te gaan. In zijn plaats komt Brits ontwerper Kim Jones.

Koffermerk Rimowa zet alle dealercontracten stop

19/03/2018

Het koffermerk Rimowa, onderdeel van luxeconcern LVMH, heeft alle dealercontracten stopgezet. Het gaat binnenkort een volledig nieuwe procedure opstarten, waarbij slechts een deel van de dealers opnieuw een contract krijgt.

H&M scoort alweer onder de verwachtingen

16/03/2018

De Zweedse modeketen Hennes & Mauritz zet het nieuwe boekjaar alweer met minder gunstige cijfers in. Nu ook de verkoop in eigen land voor het eerst in decennia inkrimpt, neemt het vertrouwen bij investeerders af.

Bod op Yoox Net-a-Porter goedgekeurd door mededingingsautoriteit

16/03/2018

De Italiaanse mededingingsautoriteit heeft de mogelijke overname van Yoox Net-a-Porter door het Zwitserse Richemont goedgekeurd. Als het volledige bod wordt aanvaard, dan heeft het een waarde van 2,7 miljard euro.

Donatella Versace zweert bont af

15/03/2018

Het Italiaanse modemerk Versace stopt met het gebruik van bont. Ontwerpster Donatella Versace wil geen dieren meer doden voor mode, zegt ze in een interview met The Economist.

FNG wil terugkeren naar België

15/03/2018

De Belgisch-Nederlandse modegroep FNG wil zijn statutaire zetel weer van Nederland naar België verplaatsen. Ook plant de groep achter Brantano, Claudia Sträter en Miss Etam zich op de beurs in Brussel te laten noteren.

Back to top