Abercrombie sluit dit jaar nog 60 winkels | RetailDetail

Abercrombie sluit dit jaar nog 60 winkels

Abercrombie sluit dit jaar nog 60 winkels
Shutterstock

Bij de voorstelling van de laatste kwartaalcijfers heeft het Amerikaanse modebedrijf Abercrombie & Fitch aangegeven dat het dit jaar een zestigtal winkels zal sluiten. Het gaat daarbij over vestigingen waarvan het huurcontract verloopt.

 

Sterke groei vierde kwartaal

Nochtans kon het bedrijf in het vierde kwartaal degelijke cijfers voorleggen: zowel bij Abercrombie & Fitch als bij zusterketen Hollister was er sprake van een vergelijkbare omzetgroei. Bij Hollister was dat 11%, terwijl Abercrombie & Fitch met 5% groeide. Het is de eerste keer in vier jaar dat het merk Abercrombie & Fitch een vergelijkbare omzetgroei liet optekenen. Met een totale vergelijkbare omzetgroei van 9% doet de groep het ook beter dan de verwachtingen.

 

Die groei kwam er vooral dankzij een verdere opmars in de Verenigde Staten, waar het bedrijf in het vierde kwartaal met 11% groeide. De internationale activiteiten gingen er met 5% op vooruit. Zo steeg de totale omzet met 15% naar 1,19 miljard dollar (960 miljoen euro). Die sterke groei was wel gedeeltelijk te danken aan een extra week in het fiscale kwartaal en positieve wisselkoerseffecten. De nettowinst steeg van 48,8 miljoen dollar naar 74,2 miljoen dollar (60 miljoen euro).

 

Kleine winstgroei in 2017

Over het volledige jaar steeg de omzet met 5% naar 3,49 miljard dollar (2,8 miljard euro), terwijl de nettowinst bijna verdubbelde: van 4 miljoen dollar naar 7,1 miljoen dollar (5,7 miljoen euro).

 

Abercrombie & Fitch sloot in 2017 al 39 winkels, voornamelijk in de Verenigde Staten, en verwacht er in 2018 opnieuw 60 te sluiten. Daarnaast staan er wel 21 nieuwe vestigingen op de planning.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Manfield opent eerste Belgische winkel in Antwerpen

25/05/2018

De eerste Belgische winkel van het Nederlandse schoenenmerk Manfield is open. In de Stadsfeestzaal in Antwerpen vinden klanten het nieuwste winkelconcept van het merk, waarin luxe en merkbeleving centraal staan.

e5 Mode treedt toe tot de Fair Wear Foundation

24/05/2018

ECG, de design- en importafdeling van kledingketen e5 Mode, wordt lid van de Fair Wear Foundation. Die internationale organisatie ijvert samen met kledingmerken voor betere arbeidsomstandigheden voor textielarbeiders.

Schoenen Torfs wordt franchisenemer The Athlete’s Foot

23/05/2018

Op vrijdag 1 juni opent sneakerketen The Athlete’s Foot een winkel in Waasland Shopping Center. De tweede winkel in België is meteen ook de eerste in een partnership met Schoenen Torfs. Later dit jaar volgt nog een vestiging in Eeklo.

Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen. 

Komono wil nog dit jaar 10 fysieke winkels

17/05/2018

Het Belgische accessoirelabel Komono wil nog dit jaar zijn aantal fysieke winkels verdubbelen tot tien. “De winkels zijn belangrijk om ons verhaal te vertellen”, zeggen Anton Janssens en Raf Maes aan De Standaard.

Miljoenenboete voor Hema in geschil met Levi’s

17/05/2018

Winkelketen Hema moet een boete van liefst 4,4 miljoen euro betalen aan jeansmerk Levi’s. Dat was naar een rechter in Brussel gestapt omdat Hema het V-vormige stiksel van Levi’s op zijn eigen collectie had laten aanbrengen.