Accessorize weg uit België en Nederland

Accessorize weg uit België en Nederland

Accessoireketen Accessorize heeft haar winkels in België en Nederland gesloten en ook die in Oostenrijk gaan dicht. Klanten uit die landen moeten naar de internetshop. In Duitsland en Zwitserland zou moederbedrijf Monsoon dan weer inzetten op een expansie.

Elf jaar actief in Benelux

Op 28 juli deed het Britse Accessorize zijn winkel in het Wijnegem Shopping Center dicht. Het verkooppunt in de Grand Bazar in Antwerpen was dan al een maand gesloten. In Nederland viel het doek over de vestigingen in de Leidsestraat in Amsterdam, in Eindhoven en bij V&D in Rotterdam al eind juni. En in Oostenrijk - waar de keten acht verkooppunten heeft - wordt de fysieke aanwezigheid afgebouwd tegen eind augustus.

 

Accessorize kwam naar de Lage Landen in 2004 met een eerste winkel in Amsterdam. Nadien volgden verkooppunten in onder meer Rotterdam, Utrecht, Maastricht en Antwerpen. De keten verkoopt een breed assortiment modeaccessoires. Het gaat daarbij onder meer om tassen, hoeden, sieraden, riemen, slippers en strandmode.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Amazon werkt aan eigen sportkleding

17/10/2017

Amazon zou momenteel werken aan eigen collecties sportkleding en daarvoor al contact hebben met producenten die ook al werken voor ketens als Gap en Uniqlo. Momenteel produceren ze wel nog maar kleine aantallen.

Doorstart McGregor komt er niet

16/10/2017

De doorstart van modeketens McGregor en Gaastra gaat dan toch niet door. Het failliete bedrijf werd enkele weken geleden overgenomen door Rens van der Schoor, maar die ziet een doorstart niet meer zitten.

H&M investeert in recyclage van oude kleding

12/10/2017

Het Zweedse H&M heeft een minderheidsaandeel genomen in Re:newcell, dat zich bezig houdt met de ontwikkeling van een duurzame mode-industrie. De technologie van Re:newcell mikt op de recyclage van oude kleding.

Winst Uniqlo meer dan verdubbeld

12/10/2017

Het Japanse Uniqlo heeft in het voorbije boekjaar zijn winst meer dan verdubbeld. De omzet ging er nochtans maar met iets meer dan 4% op vooruit. De modeketen verwacht dat de internationale verkoop binnenkort groter is dan die in Japan.

Ook Gucci stopt nu met bont

12/10/2017

Modemerk Gucci gaat geen bont meer verwerken in zijn kleding en accessoires. Dat heeft CEO Marco Bizzarri aangekondigd tijdens een toespraak in het London College of Fashion, bij de uitreiking van de Kering Award voor duurzame mode.

Modeplatform About You van start in Nederland en België

11/10/2017

Dinsdag is de Duitse modewebshop About You officieel gelanceerd in België en Nederland. About You, de tweede grootste online moderetailer in Europa, was eerder al wel onofficieel actief in Nederland.

Back to top