Ace & Tate werkt aan uitbreiding in Duitsland

Ace & Tate werkt aan uitbreiding in Duitsland

De Nederlandse brillenketen Ace & Tate gaat de komende maanden fiks uitbreiden in Duitsland. Het aantal fysieke winkels moet er binnen korte tijd groeien naar tien. Momenteel heeft de keten slechts één filiaal in Duitsland.

Groeiende markt

Ace & Tate is van oorsprong een webwinkel, die fysieke filialen opent om zo de zichtbaarheid van het merk verder te vergroten. Duitsland is op dat vlak een logische keuze, aangezien de markt daar 5,8 miljard euro waard is en elk jaar nog verder groeit.

 

Het enige filiaal van Ace & Tate in Duitsland bevindt zich in Berlijn. Daarnaast heeft de keten met twee vestigingen in Amsterdam en één in Rotterdam en Utrecht ook vier winkels in Nederland. In België is er sinds kort een showroom te vinden in Antwerpen.

 

Volgens het Zentralverbands der Augenoptiker und Optometristen, de vereniging van Duitse opticiens, hebben online winkels momenteel 3,7% van de brillen- en lenzenverkoop in handen in het land. Schattingen stellen dat het aandeel van de online verkoop de komende jaren nog kan oplopen naar ongeveer tien procent.