Ace & Tate werkt aan uitbreiding in Duitsland

Ace & Tate werkt aan uitbreiding in Duitsland

Ace & Tate werkt aan uitbreiding in Duitsland

De Nederlandse brillenketen Ace & Tate gaat de komende maanden fiks uitbreiden in Duitsland. Het aantal fysieke winkels moet er binnen korte tijd groeien naar tien. Momenteel heeft de keten slechts één filiaal in Duitsland.

Groeiende markt

Ace & Tate is van oorsprong een webwinkel, die fysieke filialen opent om zo de zichtbaarheid van het merk verder te vergroten. Duitsland is op dat vlak een logische keuze, aangezien de markt daar 5,8 miljard euro waard is en elk jaar nog verder groeit.

 

Het enige filiaal van Ace & Tate in Duitsland bevindt zich in Berlijn. Daarnaast heeft de keten met twee vestigingen in Amsterdam en één in Rotterdam en Utrecht ook vier winkels in Nederland. In België is er sinds kort een showroom te vinden in Antwerpen.

 

Volgens het Zentralverbands der Augenoptiker und Optometristen, de vereniging van Duitse opticiens, hebben online winkels momenteel 3,7% van de brillen- en lenzenverkoop in handen in het land. Schattingen stellen dat het aandeel van de online verkoop de komende jaren nog kan oplopen naar ongeveer tien procent.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Koffermerk Rimowa zet alle dealercontracten stop

19/03/2018

Het koffermerk Rimowa, onderdeel van luxeconcern LVMH, heeft alle dealercontracten stopgezet. Het gaat binnenkort een volledig nieuwe procedure opstarten, waarbij slechts een deel van de dealers opnieuw een contract krijgt.

Picnic bevestigt komst naar Duitsland

19/03/2018

Voor het weekend waren er geruchten opgedoken dat de Nederlandse online supermarkt Picnic testen uitvoerde in Duitsland. Dat nieuws is nu bevestigd door medeoprichter Michiel Muller.

Online supermarkt Picnic naar Duitsland?

16/03/2018

Het lijkt erop dat de Nederlandse websupermarkt Picnic nu ook in het Duitse Noordrijn-Westfalen de markt verkent. Het bedrijf, dat mogelijk kansen ziet in de voorlopig weinig bevochten Duitse regio, wil nog niet reageren op de geruchten.

H&M scoort alweer onder de verwachtingen

16/03/2018

De Zweedse modeketen Hennes & Mauritz zet het nieuwe boekjaar alweer met minder gunstige cijfers in. Nu ook de verkoop in eigen land voor het eerst in decennia inkrimpt, neemt het vertrouwen bij investeerders af.

Bod op Yoox Net-a-Porter goedgekeurd door mededingingsautoriteit

16/03/2018

De Italiaanse mededingingsautoriteit heeft de mogelijke overname van Yoox Net-a-Porter door het Zwitserse Richemont goedgekeurd. Als het volledige bod wordt aanvaard, dan heeft het een waarde van 2,7 miljard euro.

Donatella Versace zweert bont af

15/03/2018

Het Italiaanse modemerk Versace stopt met het gebruik van bont. Ontwerpster Donatella Versace wil geen dieren meer doden voor mode, zegt ze in een interview met The Economist.

Back to top