Adidas krijgt 3 miljard euro staatssteun

kit lau / Shutterstock.com

De Duitse sportreus Adidas krijgt een overheidslening van drie miljard euro om de impact van de coronacrisis te kunnen overleven. Het bedrijf mag voorlopig dan wel geen dividenden uitkeren.

 

Geen Olympische Spelen

Adidas krijgt van KfW, de Duitse staatsbank voor ontwikkeling, een gesyndiceerde lening van drie miljard euro om de financiële gevolgen van de coronacrisis te helpen dragen. Eerder konden ook al MediaMarkt en Saturn op Duitse noodfinanciering rekenen

 

Het sportmodemerk lijdt onder de verplichte sluiting van heel wat winkels, de verminderde sportactiviteit nu ook sportclubs dicht zijn en het uitstel of de annulering van grote sportevenementen, waaronder vooral de Olympische Spelen.

 

Geen bonussen

De Duitse overheidsbank tekent voor 2,4 miljard euro in, een consortium van privé-banken zoals Deutsche Bank, HSBC en Bank of America past de overige 600 miljoen euro aan leningen bij. Een van de voorwaarden is wel dat het bedrijf, zolang de lening loopt, geen dividenden mag uitkeren aan aandeelhouders. 

 

De raad van bestuur heeft de inkoop van eigen aandelen stopgezet en laat de geplande korte- en langetermijnbonus voor 2020 vallen. Adidas durft momenteel ook nog geen prognoses uit te spreken over de rest van het jaar.