Amazon neemt startup rond 3D-lichaamsmodellen over

Amazon neemt startup rond 3D-lichaamsmodellen over
Body Labs

Amazon heeft de startup Body Labs overgenomen voor een bedrag tussen 50 en 70 miljoen dollar (tussen 42 en 60 miljoen euro). Body Labs is gespecialiseerd in het creëren van 3D-lichaamsmodellen.

Minder retouren

De modellen van Body Labs kunnen op verschillende manieren worden ingezet: zo kunnen ze gebruikt worden in games, maar bieden ze ook de mogelijkheid om virtueel kleding te passen. Het is waarschijnlijk vanwege die laatste optie, dat Amazon het bedrijf heeft overgenomen.

 

Body Labs creëert de modellen immers op basis van camerabeelden, wat in de toekomst klanten van Amazon misschien de mogelijkheid geeft om een model van zichzelf te maken, zodat ze eenvoudiger kleding online kunnen passen alvorens over te gaan tot een aankoop. Aangezien retourzendingen in de online modewereld een grote kost zijn, is het belangrijk voor webshops dat klanten hun kleding zo goed mogelijk op voorhand kunnen bekijken. Zo sturen ze ook minder terug.

 

Voor Amazon betekent de aankoop van Body Labs de zoveelste investering in zijn modeafdeling. Eerder kwam het al op de proppen met een aantal eigen merken en opende het ook fotostudio’s in New York, Londen en Delhi. In de lente van 2018 komt er ook in Tokio nog zo’n studio. In die studio zal Amazon ook met video werken, om kleding zo nog beter te kunnen tonen aan de klant.