Amazon neemt startup rond 3D-lichaamsmodellen over | RetailDetail

Amazon neemt startup rond 3D-lichaamsmodellen over

Amazon neemt startup rond 3D-lichaamsmodellen over
Body Labs

Amazon heeft de startup Body Labs overgenomen voor een bedrag tussen 50 en 70 miljoen dollar (tussen 42 en 60 miljoen euro). Body Labs is gespecialiseerd in het creëren van 3D-lichaamsmodellen.

Minder retouren

De modellen van Body Labs kunnen op verschillende manieren worden ingezet: zo kunnen ze gebruikt worden in games, maar bieden ze ook de mogelijkheid om virtueel kleding te passen. Het is waarschijnlijk vanwege die laatste optie, dat Amazon het bedrijf heeft overgenomen.

 

Body Labs creëert de modellen immers op basis van camerabeelden, wat in de toekomst klanten van Amazon misschien de mogelijkheid geeft om een model van zichzelf te maken, zodat ze eenvoudiger kleding online kunnen passen alvorens over te gaan tot een aankoop. Aangezien retourzendingen in de online modewereld een grote kost zijn, is het belangrijk voor webshops dat klanten hun kleding zo goed mogelijk op voorhand kunnen bekijken. Zo sturen ze ook minder terug.

 

Voor Amazon betekent de aankoop van Body Labs de zoveelste investering in zijn modeafdeling. Eerder kwam het al op de proppen met een aantal eigen merken en opende het ook fotostudio’s in New York, Londen en Delhi. In de lente van 2018 komt er ook in Tokio nog zo’n studio. In die studio zal Amazon ook met video werken, om kleding zo nog beter te kunnen tonen aan de klant.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Flamant in handen van Besix

25/05/2018

Interieurspecialist Flamant, met vijf winkels in België en één in Parijs, wordt overgenomen door bouwgroep Besix. Voormalig Brantano-topman Kurt Moons wordt CEO en moet het bedrijf een doorstart bezorgen.

Manfield opent eerste Belgische winkel in Antwerpen

25/05/2018

De eerste Belgische winkel van het Nederlandse schoenenmerk Manfield is open. In de Stadsfeestzaal in Antwerpen vinden klanten het nieuwste winkelconcept van het merk, waarin luxe en merkbeleving centraal staan.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

e5 Mode treedt toe tot de Fair Wear Foundation

24/05/2018

ECG, de design- en importafdeling van kledingketen e5 Mode, wordt lid van de Fair Wear Foundation. Die internationale organisatie ijvert samen met kledingmerken voor betere arbeidsomstandigheden voor textielarbeiders.

Schoenen Torfs wordt franchisenemer The Athlete’s Foot

23/05/2018

Op vrijdag 1 juni opent sneakerketen The Athlete’s Foot een winkel in Waasland Shopping Center. De tweede winkel in België is meteen ook de eerste in een partnership met Schoenen Torfs. Later dit jaar volgt nog een vestiging in Eeklo.

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.