Amazon neemt startup rond 3D-lichaamsmodellen over | RetailDetail

Amazon neemt startup rond 3D-lichaamsmodellen over

Amazon neemt startup rond 3D-lichaamsmodellen over
Body Labs

Amazon heeft de startup Body Labs overgenomen voor een bedrag tussen 50 en 70 miljoen dollar (tussen 42 en 60 miljoen euro). Body Labs is gespecialiseerd in het creëren van 3D-lichaamsmodellen.

Minder retouren

De modellen van Body Labs kunnen op verschillende manieren worden ingezet: zo kunnen ze gebruikt worden in games, maar bieden ze ook de mogelijkheid om virtueel kleding te passen. Het is waarschijnlijk vanwege die laatste optie, dat Amazon het bedrijf heeft overgenomen.

 

Body Labs creëert de modellen immers op basis van camerabeelden, wat in de toekomst klanten van Amazon misschien de mogelijkheid geeft om een model van zichzelf te maken, zodat ze eenvoudiger kleding online kunnen passen alvorens over te gaan tot een aankoop. Aangezien retourzendingen in de online modewereld een grote kost zijn, is het belangrijk voor webshops dat klanten hun kleding zo goed mogelijk op voorhand kunnen bekijken. Zo sturen ze ook minder terug.

 

Voor Amazon betekent de aankoop van Body Labs de zoveelste investering in zijn modeafdeling. Eerder kwam het al op de proppen met een aantal eigen merken en opende het ook fotostudio’s in New York, Londen en Delhi. In de lente van 2018 komt er ook in Tokio nog zo’n studio. In die studio zal Amazon ook met video werken, om kleding zo nog beter te kunnen tonen aan de klant.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Nieuwe CEO van Esprit komt van New Look

21/03/2018

Modeketen Esprit krijgt een nieuwe CEO: Jose Manuel Martínez verlaat het bedrijf en geeft de fakkel door aan Anders Kristiansen. De voormalige topman van New Look moet Esprit in een nieuwe groeifase brengen, met vooral ambitieuze plannen in China.

Amazon zoekt extra besparingen bij producenten

21/03/2018

Amazon wil verder besparen en gaat daarom producenten sneller kosten aanrekenen op vlak van logistiek. Tot nu toe nam de Amerikaanse online retailer die kosten vaak op zich, maar het wil daar nu dus verandering in brengen.

HelloFresh koopt Amerikaanse concurrent en groeide sterk in 2017

21/03/2018

HelloFresh zag vorig jaar zijn omzet met 52% omhoog gaan. De dienst voor maaltijdboxen komt ook weer dichter bij het break-evenpunt: eind dit jaar zal er voor het eerst winst zijn, voorspelt het Duitse bedrijf.

Supertrash nu toch failliet

21/03/2018

Het Nederlandse modebedrijf Supertrash, opgericht door ontwerpster Olcay Gulsen, heeft dan toch het faillissement aangevraagd. Een jaar geleden leek het nog dat het bedrijf gered was dankzij een nieuwe groep investeerders.

Amazon zet zinnen op winkels Toys ‘R’ Us

20/03/2018

Amazon zou interesse hebben in verschillende winkels van Toys ‘R’ Us. Sommige locaties en panden van de failliete Amerikaanse speelgoedketen zou Amazon willen gebruiken voor eigen retailconcepten.

Dior ruilt Belgisch creatief directeur in voor Brit

19/03/2018

De Belg Kris Van Assche was elf jaar lang creatief directeur van Dior Homme, maar verlaat nu het modehuis om nieuwe uitdagingen aan te gaan. In zijn plaats komt Brits ontwerper Kim Jones.

Back to top