Amazon neemt startup rond 3D-lichaamsmodellen over | RetailDetail

Amazon neemt startup rond 3D-lichaamsmodellen over

Amazon neemt startup rond 3D-lichaamsmodellen over
Body Labs

Amazon heeft de startup Body Labs overgenomen voor een bedrag tussen 50 en 70 miljoen dollar (tussen 42 en 60 miljoen euro). Body Labs is gespecialiseerd in het creëren van 3D-lichaamsmodellen.

Minder retouren

De modellen van Body Labs kunnen op verschillende manieren worden ingezet: zo kunnen ze gebruikt worden in games, maar bieden ze ook de mogelijkheid om virtueel kleding te passen. Het is waarschijnlijk vanwege die laatste optie, dat Amazon het bedrijf heeft overgenomen.

 

Body Labs creëert de modellen immers op basis van camerabeelden, wat in de toekomst klanten van Amazon misschien de mogelijkheid geeft om een model van zichzelf te maken, zodat ze eenvoudiger kleding online kunnen passen alvorens over te gaan tot een aankoop. Aangezien retourzendingen in de online modewereld een grote kost zijn, is het belangrijk voor webshops dat klanten hun kleding zo goed mogelijk op voorhand kunnen bekijken. Zo sturen ze ook minder terug.

 

Voor Amazon betekent de aankoop van Body Labs de zoveelste investering in zijn modeafdeling. Eerder kwam het al op de proppen met een aantal eigen merken en opende het ook fotostudio’s in New York, Londen en Delhi. In de lente van 2018 komt er ook in Tokio nog zo’n studio. In die studio zal Amazon ook met video werken, om kleding zo nog beter te kunnen tonen aan de klant.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Bestseller investeert in About You

20/07/2018

De Deense Bestseller-groep neemt een aanzienlijke participatie in het Duitse modeplatform About You. Een kapitaalverhoging met zo’n 250 miljoen euro moet een verdere groei van de online retailer mogelijk maken.

Burberry ziet 100 miljoen euro in rook opgaan

20/07/2018

Niet iedereen ziet de noodzaak van duurzaamheid in: het Britse modemerk Burberry stookte vorig jaar voor meer dan dertig miljoen euro aan merkproducten op "om te vermijden dat ze in verkeerde handen zouden vallen".

Overnemer voor Belgische winkels Men at Work

20/07/2018

De drie Belgische vestigingen van de failliete modeketen Men at Work en de Antwerpse kledingzaak Fish & Chips zouden een nieuwe eigenaar hebben. Op meer details is het wel nog even wachten…

Postorder-icoon 3 Suisses legt in België de boeken neer

19/07/2018

De Belgische afdeling van 3 Suisses is failliet verklaard, na een rampzalig begin van de soldenperiode: de webshop verkocht al in de eerste soldendagen 30% minder. Elf banen staan op de tocht.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.