Amazon zit Zalando op de hielen | RetailDetail

Amazon zit Zalando op de hielen

Amazon zit Zalando op de hielen

De Duitse online retailers Otto en Zalando zijn momenteel de grootste online modeverkopers in West-Europa, met een marktaandeel van 6,2% en 6,1%, maar het snel groeiende Amazon legt hen met momenteel 5,7% het vuur aan de schenen.

Otto nog steeds de grootste

Vijf jaar geleden kon Otto echter nog uitpakken met een marktaandeel van 10%, een terugval die natuurlijk te wijten is aan de opmars van Zalando en Amazon. Die laatste heeft nochtans niet al te groot uitgepakt om klanten te winnen in een markt die goed is voor jaarlijks 42 miljard euro. Het is wel steevast blijven investeren in Europa en heeft het voordeel dat het een volledig pakket kan aanbieden aan zijn klanten, met ook de mogelijkheid om voeding te bestellen en streamingdiensten zoals Prime Video.

 

Bovendien kan Amazon nog heel wat markten veroveren in de nabije toekomst: het is nog maar in enkele Europese markten een grote speler, terwijl Zalando al actief is in 15 landen, zij het dan enkel met mode. Om de concurrentie met Amazon aan te gaan, is Zalando zich steeds meer aan het ontwikkelen als een verkoopplatform in plaats van een zuivere retailer. Ongeveer tien procent van de aangesloten merken bij Zalando zijn momenteel partnerverkopers.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Bestseller investeert in About You

20/07/2018

De Deense Bestseller-groep neemt een aanzienlijke participatie in het Duitse modeplatform About You. Een kapitaalverhoging met zo’n 250 miljoen euro moet een verdere groei van de online retailer mogelijk maken.

Burberry ziet 100 miljoen euro in rook opgaan

20/07/2018

Niet iedereen ziet de noodzaak van duurzaamheid in: het Britse modemerk Burberry stookte vorig jaar voor meer dan dertig miljoen euro aan merkproducten op "om te vermijden dat ze in verkeerde handen zouden vallen".

Overnemer voor Belgische winkels Men at Work

20/07/2018

De drie Belgische vestigingen van de failliete modeketen Men at Work en de Antwerpse kledingzaak Fish & Chips zouden een nieuwe eigenaar hebben. Op meer details is het wel nog even wachten…

Postorder-icoon 3 Suisses legt in België de boeken neer

19/07/2018

De Belgische afdeling van 3 Suisses is failliet verklaard, na een rampzalig begin van de soldenperiode: de webshop verkocht al in de eerste soldendagen 30% minder. Elf banen staan op de tocht.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.