Ambiorix opent vierde vestiging in Gent

Ambiorix opent vierde vestiging in Gent
Ambiorix

Sinds gisteren heeft Ambiorix een flagshipstore in Gent. De producent van luxeschoenen heeft ook al winkelpunten in Hasselt, Brussel en Antwerpen en blijft geloven in fysieke locaties: "Schoenen zijn millimeterwerk".

 

Vierde winkel

Ondanks de toenemende concurrentie van e-commerce blijft Ambiorix volop investeren in fysieke winkels. Het schoenenmerk opende zopas zijn vierde flagshipstore aan de Henegouwenstraat in Gent. “Wij wilden heel graag in Gent zijn”, zegt CEO Peter Vavedin. Ambiorix opende eerder exclusieve winkels Antwerpen, Brussel en Hasselt. “Dan mag Gent, de derde winkelstad van het land, niet ontbreken. We wilden liever een stad waar we het hele jaar kunnen werken dan bijvoorbeeld Knokke, waar je enkel piekt tijdens het zomerseizoen.”

 

Het winkelconcept en de huisstijl blijven onveranderd. “ Naast de volledige collectie herenschoenen zullen ook diverse luxe accessoires en de exclusieve handtassen van Ambiorix aangeboden worden. Bovendien kunt u er ook terecht voor de unieke Personal Pair formule.”

 

E-commerce

Vavedin maakt zich overigens niet al te veel zorgen over de concurrentie van het internet. “De concurrentie tussen onlinewinkels en stenen winkels is inderdaad groot. Maar onze sector heeft daar niet zoveel last van. Mensen die bereid zijn om wat meer te betalen voor schoenen, komen nog steeds liever naar een winkel waar ze persoonlijk worden geholpen. Schoenen, dat is millimeterwerk. Niet elke schoen past bij elke klant. Bij die keuze kunnen webshops nog niet helpen.”

 

Opvallend nog zijn de ongewone openingsuren van de nieuwe winkel. Die zal op weekdagen enkel geopend zijn van 15u tot 19u en op zaterdag van 10u tot 18u. Daarmee wil het schoenenmerk tegemoet komen aan de verwachtingen van de klanten.