American Apparel sluit alle winkels | RetailDetail

American Apparel sluit alle winkels

American Apparel sluit alle winkels

De Amerikaanse modeketen American Apparel lijkt de handdoek in de ring te gooien. Dat nieuws komt er nadat het Canadese Gildan Activewear als nieuwe eigenaar van het merk werd voorgesteld.

Ook ontslagen bij fabrieken

Gildan Activewear kwam vorige week als nieuwe eigenaar uit de bus van het failliete merk, nadat het een bod had gedaan van 88 miljoen dollar (82,5 miljoen euro). Toen meldde het al dat het niet van plan was om verder te gaan met de 110 winkels van American Apparel. Daardoor verliezen meer dan 3.400 mensen hun baan. Sinds begin deze week is American Apparel ook effectief gestart met het sluiten van de winkels.

 

Oorspronkelijk hadden de Canadezen wel gesteld dat ze rekening zouden houden met de erfenis van het merk en dat een groot deel van de productie in de Verenigde Staten zou blijven, maar nu lijken ze ook terug te komen op die uitspraken. Zo zouden er maar liefst 2.400 van de 3.000 jobs geschrapt worden in de productiefaciliteiten en het hoofdkantoor in Californië.  Gildan laat het meeste van zijn productie in lageloonlanden plaatsvinden en zal dat nu waarschijnlijk ook gaan doen met het merk American Apparel.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

e5 Mode treedt toe tot de Fair Wear Foundation

24/05/2018

ECG, de design- en importafdeling van kledingketen e5 Mode, wordt lid van de Fair Wear Foundation. Die internationale organisatie ijvert samen met kledingmerken voor betere arbeidsomstandigheden voor textielarbeiders.

Schoenen Torfs wordt franchisenemer The Athlete’s Foot

23/05/2018

Op vrijdag 1 juni opent sneakerketen The Athlete’s Foot een winkel in Waasland Shopping Center. De tweede winkel in België is meteen ook de eerste in een partnership met Schoenen Torfs. Later dit jaar volgt nog een vestiging in Eeklo.

Ahold Delhaize start digitaal laboratorium in de VS

22/05/2018

De Amerikaanse tak van Ahold Delhaize richt een nieuw bedrijf op dat zich toespitst op digitale innovatie: Peapod Digital Labs wordt een laboratorium voor nieuwe strategieën op het gebied van digitalisering, e-commerce en personalisatie. 

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Carrefour genoodzaakt om honderden Dia-winkels te sluiten

22/05/2018

Carrefour vindt geen kopers voor honderden van zijn voormalige Dia-winkels in Frankrijk. Bijna 230 vestigingen zullen daardoor waarschijnlijk de deuren moeten sluiten. 

Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen.