Amsterdams kledingmerk Patta opent pop-ups in VS en Azië

Amsterdams kledingmerk Patta opent pop-ups in VS en Azië

Het Amsterdamse kledingmerk Patta blijft werk maken van internationale expansie. Zo opende het onlangs een eerste winkel in Londen en nu maakt het ook werk van pop-upwinkels in de Verenigde Staten en Azië.

Tweede winkel pas twaalf jaar na eerste

Patta heeft wel zijn tijd genomen voor die internationale expansie: het heeft al twaalf jaar een winkel aan de Zeedijk in Amsterdam, maar het opende drie maanden geleden pas een tweede vestiging en dat meteen in Londen. “Op een gegeven moment kwamen we erachter dat we veel verkochten in Engeland. Echt heel veel. We wilden eigenlijk eerst naar de States, maar toen zeiden we tegen elkaar: we moeten eerst naar Londen”, zegt medeoprichter Edson Sabajo aan AT5.

 

Die eerste stap naar de Verenigde Staten komt er binnenkort ook, want er staat al een pop-upwinkel gepland in Los Angeles. Daarnaast wil Patta tegen het einde van het jaar ook nog een aantal pop-upwinkels openen in Azië: daarbij wordt gedacht aan steden als Seoul, Shanghai, Tokyo en Bangkok. “We brengen een stukje Amsterdam naar elke stad waar we komen”, aldus Sabajo en zijn zakenpartner Guillaume Schmidt.