Amsterdams kledingmerk Patta opent pop-ups in VS en Azië | RetailDetail

Amsterdams kledingmerk Patta opent pop-ups in VS en Azië

Amsterdams kledingmerk Patta opent pop-ups in VS en Azië

Het Amsterdamse kledingmerk Patta blijft werk maken van internationale expansie. Zo opende het onlangs een eerste winkel in Londen en nu maakt het ook werk van pop-upwinkels in de Verenigde Staten en Azië.

Tweede winkel pas twaalf jaar na eerste

Patta heeft wel zijn tijd genomen voor die internationale expansie: het heeft al twaalf jaar een winkel aan de Zeedijk in Amsterdam, maar het opende drie maanden geleden pas een tweede vestiging en dat meteen in Londen. “Op een gegeven moment kwamen we erachter dat we veel verkochten in Engeland. Echt heel veel. We wilden eigenlijk eerst naar de States, maar toen zeiden we tegen elkaar: we moeten eerst naar Londen”, zegt medeoprichter Edson Sabajo aan AT5.

 

Die eerste stap naar de Verenigde Staten komt er binnenkort ook, want er staat al een pop-upwinkel gepland in Los Angeles. Daarnaast wil Patta tegen het einde van het jaar ook nog een aantal pop-upwinkels openen in Azië: daarbij wordt gedacht aan steden als Seoul, Shanghai, Tokyo en Bangkok. “We brengen een stukje Amsterdam naar elke stad waar we komen”, aldus Sabajo en zijn zakenpartner Guillaume Schmidt.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Manfield opent eerste Belgische winkel in Antwerpen

25/05/2018

De eerste Belgische winkel van het Nederlandse schoenenmerk Manfield is open. In de Stadsfeestzaal in Antwerpen vinden klanten het nieuwste winkelconcept van het merk, waarin luxe en merkbeleving centraal staan.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

e5 Mode treedt toe tot de Fair Wear Foundation

24/05/2018

ECG, de design- en importafdeling van kledingketen e5 Mode, wordt lid van de Fair Wear Foundation. Die internationale organisatie ijvert samen met kledingmerken voor betere arbeidsomstandigheden voor textielarbeiders.

Schoenen Torfs wordt franchisenemer The Athlete’s Foot

23/05/2018

Op vrijdag 1 juni opent sneakerketen The Athlete’s Foot een winkel in Waasland Shopping Center. De tweede winkel in België is meteen ook de eerste in een partnership met Schoenen Torfs. Later dit jaar volgt nog een vestiging in Eeklo.

Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen. 

Komono wil nog dit jaar 10 fysieke winkels

17/05/2018

Het Belgische accessoirelabel Komono wil nog dit jaar zijn aantal fysieke winkels verdubbelen tot tien. “De winkels zijn belangrijk om ons verhaal te vertellen”, zeggen Anton Janssens en Raf Maes aan De Standaard.