Amsterdams kledingmerk Patta opent pop-ups in VS en Azië | RetailDetail

Amsterdams kledingmerk Patta opent pop-ups in VS en Azië

Amsterdams kledingmerk Patta opent pop-ups in VS en Azië

Het Amsterdamse kledingmerk Patta blijft werk maken van internationale expansie. Zo opende het onlangs een eerste winkel in Londen en nu maakt het ook werk van pop-upwinkels in de Verenigde Staten en Azië.

Tweede winkel pas twaalf jaar na eerste

Patta heeft wel zijn tijd genomen voor die internationale expansie: het heeft al twaalf jaar een winkel aan de Zeedijk in Amsterdam, maar het opende drie maanden geleden pas een tweede vestiging en dat meteen in Londen. “Op een gegeven moment kwamen we erachter dat we veel verkochten in Engeland. Echt heel veel. We wilden eigenlijk eerst naar de States, maar toen zeiden we tegen elkaar: we moeten eerst naar Londen”, zegt medeoprichter Edson Sabajo aan AT5.

 

Die eerste stap naar de Verenigde Staten komt er binnenkort ook, want er staat al een pop-upwinkel gepland in Los Angeles. Daarnaast wil Patta tegen het einde van het jaar ook nog een aantal pop-upwinkels openen in Azië: daarbij wordt gedacht aan steden als Seoul, Shanghai, Tokyo en Bangkok. “We brengen een stukje Amsterdam naar elke stad waar we komen”, aldus Sabajo en zijn zakenpartner Guillaume Schmidt.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Dior ruilt Belgisch creatief directeur in voor Brit

19/03/2018

De Belg Kris Van Assche was elf jaar lang creatief directeur van Dior Homme, maar verlaat nu het modehuis om nieuwe uitdagingen aan te gaan. In zijn plaats komt Brits ontwerper Kim Jones.

Koffermerk Rimowa zet alle dealercontracten stop

19/03/2018

Het koffermerk Rimowa, onderdeel van luxeconcern LVMH, heeft alle dealercontracten stopgezet. Het gaat binnenkort een volledig nieuwe procedure opstarten, waarbij slechts een deel van de dealers opnieuw een contract krijgt.

Online supermarkt Picnic naar Duitsland?

16/03/2018

Het lijkt erop dat de Nederlandse websupermarkt Picnic nu ook in het Duitse Noordrijn-Westfalen de markt verkent. Het bedrijf, dat mogelijk kansen ziet in de voorlopig weinig bevochten Duitse regio, wil nog niet reageren op de geruchten.

H&M scoort alweer onder de verwachtingen

16/03/2018

De Zweedse modeketen Hennes & Mauritz zet het nieuwe boekjaar alweer met minder gunstige cijfers in. Nu ook de verkoop in eigen land voor het eerst in decennia inkrimpt, neemt het vertrouwen bij investeerders af.

Bod op Yoox Net-a-Porter goedgekeurd door mededingingsautoriteit

16/03/2018

De Italiaanse mededingingsautoriteit heeft de mogelijke overname van Yoox Net-a-Porter door het Zwitserse Richemont goedgekeurd. Als het volledige bod wordt aanvaard, dan heeft het een waarde van 2,7 miljard euro.

Donatella Versace zweert bont af

15/03/2018

Het Italiaanse modemerk Versace stopt met het gebruik van bont. Ontwerpster Donatella Versace wil geen dieren meer doden voor mode, zegt ze in een interview met The Economist.

Back to top