Anthropologie zet Europese opmars verder in Amsterdam

Gevel van de winkel van Anthropologie in Düsseldorf.
Foto: Vytautas Kielaitis / Shutterstock.com

Anthropologie opent in Amsterdam haar eerste winkel in de Benelux. De modeketen is naar eigen zeggen sterk aan het uitbreiden in het VK en in Europa.

 

Tweede winkel op vasteland

In Amsterdam opent in november een eerste Benelux-winkel van het mode- en lifestylemerk Anthropologie. Dat bericht FashionUnited. De keten is de ‘oudere zus’ van Urban Outfitters, behorend tot dezelfde Amerikaanse groep maar voor een wat volwassener publiek, en een pionier op het vlak van beleveniswinkels: de concept stores van Anthropologie bieden zowel kleding en accessoires als meubelen en interieurartikelen aan.


Sinds vorig jaar heeft de keten een eerste fysieke winkel op het Europese vasteland, meer bepaald in Düsseldorf. Tot dan toe was de formule in Europa enkel te vinden in Groot-Brittannië. De Europese expansie gaat nu door, zoals het merk zelf aangeeft: “We zijn sterk aan het uitbreiden in het VK en in Europa”, klinkt het in de vacature voor Amsterdamse medewerkers.

 

“Verrassende winkelervaring”

“Anthropologie is een merk dat zich voortdurend ontwikkelt en dat de afgelopen jaren gigantisch is gegroeid”, is te lezen in de vacatures voor een assistant store manager en een department manager. Ook naar verkoopmedewerkers wordt gezocht: “Het zijn spannende tijden voor ons bedrijf en we hebben mensen nodig met passie voor ons merk.”


Het is naar eigen zeggen de missie van Anthropologie om een  “verrassende winkelervaring” te bieden. Of – en wanneer – elders nog meer winkels openen, blijft voorlopig dan ook nog een verrassing.