Antwerpse kledingbibliotheek opent in april pop-up

Antwerpse kledingbibliotheek opent in april pop-up

Eind april wordt in Antwerpen het concept van de kledingbibliotheek van Les Rebelles D’Anvers uitgetest met een eerste pop-up. Daar zal hun kleding voor de eerste keer op grotere schaal worden uitgeleend.

Lang nagedacht over formule

Het concept van de kledingbibliotheek is vrij eenvoudig: klanten kunnen een abonnement van drie maanden nemen, dat hen 120 euro zal kosten. In ruil krijgen ze onbeperkt toegang tot alle kledij die in de bibliotheek beschikbaar is. Elk stuk mag twee weken worden uitgeleend en moet daarna teruggebracht worden, anders volgt er een boete. Alle kledingstukken worden na elke uitleenbeurt grondig gereinigd en nadat ze een aantal keren zijn gedragen, worden ze verkocht op de tweedehandsmarkt.

 

Om het concept een eerste keer te testen hebben oprichters Emelie Vervecken en Veerle Spaepen besloten om vanaf 21 april een pop-up te openen in Antwerpen. “We hebben lang nagedacht over de verschillende formules. Moesten we nu werken met een abonnement of beurtenkaart? Een bevraging bracht ons niet bepaald verder. Daarom ook denken we dat het belangrijk is de formules grondig te testen in een tijdelijk pop-upconcept”, zeggen de oprichters aan Gazet van Antwerpen.