Apple schrapt gouden versie van Apple Watch

Apple schrapt gouden versie van Apple Watch

Apple schrapt gouden versie van Apple Watch

Bij de voorstelling van de nieuwe collectie van zijn nieuwe smartwatches heeft Apple besloten om de duurste versie, een gouden horloge, te schrappen. De Zwitserse uurwerkmakers reageren alvast geamuseerd.

Fitnessgadget en geen modeaccessoire

Dat gouden model van de Apple Watch kostte meer dan 15.000 euro. De verkoop liep echter niet al te vlot en ook makers van luxehorloges waren van mening dat een gadget als de Apple Watch nooit hun vakmanschap zou kunnen overtreffen. Zij kijken nu met tevredenheid naar het verdwijnen van het model.

 

Apple breidt wel de samenwerking met het Franse modemerk Hermès verder uit, dat verschillende lederen bandjes heeft gemaakt voor de uurwerken van het Amerikaanse technologiebedrijf. Toch zet Apple zijn Apple Watch nu meer in de markt als een fitnessgadget en niet langer als een modeaccessoire.

 

Ook smartwatches bij klassieke merken

Toch heeft de komst van de Apple Watch, en andere smartwatches, er voor gezorgd dat er veranderingen zijn gebeurd bij de grote horlogemerken. De verkoop van de goedkopere modellen werd immers wel aangetast en merken als Montblanc en TAG Heuer besloten om ook slimme functies toe te voegen aan een aantal modellen. Volgens Tim Cook, CEO van Apple, was Apple vorig jaar op basis van omzet het tweede best verkopende horlogemerk ter wereld, na Rolex.

 

“De beslissing van Apple toont Zwitserse luxemerken dat ze gelijk hadden om niet te starten met de ‘connected’ horloges”, zegt Jean-Claude Biver, hoofd van de horlogeafdeling bij LVMH. “Langs de andere kant is het ook een teken dat de merken in het lagere segment moeten proberen om wel een smartwatch te maken. Als Apple er in slaagt om de tweede grootste horlogemaker te worden, zonder ooit in hun geschiedenis een horloge aan te raken, dan toont het dat de smartwatches een toekomst hebben.”

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Ex-medewerksters beschuldigen Nike van discriminatie

14/08/2018

Enkele Amerikaanse ex-werknemers van Nike hebben een rechtszaak aangespannen tegen het sportmerk. De vrouwen zouden minder loon hebben gekregen dan mannelijke collega’s en ongepast gedrag moeten ondergaan.

McGregor wint rechtszaak van Reebok

13/08/2018

Modemerk McGregor heeft verkregen dat Reebok de naam van vechtsporter Conor McGregor niet meer mag gebruiken. De naam is een inbreuk op het merkrecht, ook al bestaat McGregor momenteel niet: het label ging al twee jaar op rij failliet.

Omzet modegroep WE blijft teruglopen

10/08/2018

Modegroep WE International blijft omzet verliezen: de verkoopcijfers liepen vorig jaar met 2,8% terug naar 275,8 miljoen euro. Ook de operationele winst gaat erop achteruit, al blijft de nettowinst stabiel.

Sports Direct koopt failliete warenhuisketen House of Fraser

10/08/2018

Mike Ashley, de eigenaar van Sports Direct, koopt de Britse warenhuisketen House of Fraser voor zo’n 100 miljoen euro. De overname komt er luttele uren nadat de 169-jarige keten het faillissement aanvroeg.

Adidas scoort dankzij WK voetbal

09/08/2018

Het Duitse sportmodemerk Adidas heeft een topkwartaal achter de rug, met dank aan het voorbije WK voetbal. De totale omzet steeg 4% tot 5,26 miljard euro. liefst 3,2 miljard daarvan haalde Adidas uit de verkoop van sportschoenen.

Waste2Wear tovert 2 miljoen plastic flessen om tot kleding

07/08/2018

Textielbedrijf Waste2Wear zal eind dit jaar een herfst- en wintercollectie lanceren samen met zes grote modemerken. Die kleding zal volledig vervaardigd zijn uit gerecycleerde materialen afkomstig van de oceanen en vuilnisbelten.