Arket opent vandaag in Amsterdam | RetailDetail

Arket opent vandaag in Amsterdam

Arket opent vandaag in Amsterdam
Arket

Vandaag opent in Amsterdam een nieuwe vestiging van Arket, een van de ketens van de Zweedse H&M-groep. Het is na Brussel, Kopenhagen, Londen (2) en München nog maar de zesde winkel van de keten.

 

Basisstukken

De winkel van Arket in Amsterdam, aan het Koningsplein, bestaat uit drie verdiepingen met op de benedenverdieping een café, de homecollectie en de herenkleding. Op de eerste verdieping is de kinderkleding te vinden en op de tweede en derde verdieping is er plaats gemaakt voor de vrouwencollectie. Naast kleding verkoopt Arket ook accessoires voor in huis en gezonde voeding.

 

Arket pakt het op vlak van kleding anders aan dan de meeste ketens van H&M: in de winkel zijn vooral basistukken te vinden en de Scandinavische invloed is bij Arket overduidelijk. De keten positioneert zich ook in het duurdere segment. “We hebben zaken gekozen die je echt nodig hebt, maar dan wel daar de beste versie van”, zei creatief directeur Ulrika Bernhardtz daar eerder al over.

 

Met de opening van Arket verstevigt H&M nog meer zijn aanwezigheid in de Nederlandse hoofdstad. Zo zijn er in Amsterdam naast zes vestigingen van H&M ook winkels van COS, Monki, Weekday en & Other Stories.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Nieuwe CEO van Esprit komt van New Look

21/03/2018

Modeketen Esprit krijgt een nieuwe CEO: Jose Manuel Martínez verlaat het bedrijf en geeft de fakkel door aan Anders Kristiansen. De voormalige topman van New Look moet Esprit in een nieuwe groeifase brengen, met vooral ambitieuze plannen in China.

Supertrash nu toch failliet

21/03/2018

Het Nederlandse modebedrijf Supertrash, opgericht door ontwerpster Olcay Gulsen, heeft dan toch het faillissement aangevraagd. Een jaar geleden leek het nog dat het bedrijf gered was dankzij een nieuwe groep investeerders.

Nieuw concept voor foodstart-ups in hartje Antwerpen

20/03/2018

In de Hoogstraat in Antwerpen vinden kleine start-ups die verse voeding verkopen binnenkort ruimte om hun concept uit te proberen. De indoormarkt opent de deuren in de voormalige De Krak en biedt plaats aan twintig pop-upzaken.

Dior ruilt Belgisch creatief directeur in voor Brit

19/03/2018

De Belg Kris Van Assche was elf jaar lang creatief directeur van Dior Homme, maar verlaat nu het modehuis om nieuwe uitdagingen aan te gaan. In zijn plaats komt Brits ontwerper Kim Jones.

Samsonite toont nieuw winkelconcept in Antwerpen

19/03/2018

Antwerpen heeft er een nieuwe winkel bij van koffermerk Samsonite. De Samsonite Store opende vorige week in de Huidevettersstraat en lanceert er ook het nieuwe lifestylemerk Samsonite RED.

Koffermerk Rimowa zet alle dealercontracten stop

19/03/2018

Het koffermerk Rimowa, onderdeel van luxeconcern LVMH, heeft alle dealercontracten stopgezet. Het gaat binnenkort een volledig nieuwe procedure opstarten, waarbij slechts een deel van de dealers opnieuw een contract krijgt.

Back to top