Asos groeit sterk in buitenland | RetailDetail

Asos groeit sterk in buitenland

Asos groeit sterk in buitenland

De Britse kledingwebshop Asos is in het vierde kwartaal fors gegroeid op het Europese vasteland en in de Verenigde Staten. Ook in het Verenigd Koninkrijk was er nog een sterke groei, waarbij de nieuwe strategie met lagere prijzen zijn vruchten afwerpt.

Grootste groei in VS

De totale omzet van Asos groeide in het vierde kwartaal met 36% van 457,1 naar 621,3 miljoen pond (710 miljoen euro). In het Verenigd Koninkrijk steeg de omzet met 18% naar 244 miljoen pond (280 miljoen euro), terwijl de internationale omzet met maar liefst 52% de hoogte in schoot naar 361,7 miljoen pond (415 miljoen euro). Vooral in de Verenigde Staten maakte Asos een flinke stap voorwaarts, met een omzetstijging van 66%. In Europa was er sprake van een groei met 49%.

 

Die cijfers zijn ook zichtbaar in het aantal actieve klanten, dat met 25% steeg. Daarnaast steeg de gemiddelde waarde van een bestelling met 2% en groeide de orderfrequentie met 6%. In totaal werden er 15,5 miljoen orders verzonden, een stijging van 35%.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Dior ruilt Belgisch creatief directeur in voor Brit

19/03/2018

De Belg Kris Van Assche was elf jaar lang creatief directeur van Dior Homme, maar verlaat nu het modehuis om nieuwe uitdagingen aan te gaan. In zijn plaats komt Brits ontwerper Kim Jones.

Alibaba verdubbelt investering in Lazada

19/03/2018

Het Chinese Alibaba gaat opnieuw 2 miljard dollar (1,6 miljard euro) investeren in e-commercebedrijf Lazada, dat actief is in Zuidoost-Azië. Twee jaar geleden investeerde het al een gelijkaardig bedrag in de groep.

Made.com haalt 45 miljoen euro op

19/03/2018

Online meubelshop Made.com heeft in een nieuwe investeringsronde 45 miljoen euro opgehaald. Dat geld wordt gebruikt om verdere expansie in Europa te financieren. 

Koffermerk Rimowa zet alle dealercontracten stop

19/03/2018

Het koffermerk Rimowa, onderdeel van luxeconcern LVMH, heeft alle dealercontracten stopgezet. Het gaat binnenkort een volledig nieuwe procedure opstarten, waarbij slechts een deel van de dealers opnieuw een contract krijgt.

Online supermarkt Picnic naar Duitsland?

16/03/2018

Het lijkt erop dat de Nederlandse websupermarkt Picnic nu ook in het Duitse Noordrijn-Westfalen de markt verkent. Het bedrijf, dat mogelijk kansen ziet in de voorlopig weinig bevochten Duitse regio, wil nog niet reageren op de geruchten.

H&M scoort alweer onder de verwachtingen

16/03/2018

De Zweedse modeketen Hennes & Mauritz zet het nieuwe boekjaar alweer met minder gunstige cijfers in. Nu ook de verkoop in eigen land voor het eerst in decennia inkrimpt, neemt het vertrouwen bij investeerders af.

Back to top