Asos wil 230 miljoen ophalen om coronacrisis te doorstaan

Casimiro PT / Shutterstock.com

De Britse webwinkel Asos wil meer dan 200 miljoen pond (230 miljoen euro) ophalen met een nieuwe aandelenuitgifte, na de bekendmaking van sterke halfjaarcijfers. Tijdens de coronacrisis is de omzet wel met 20 à 25% gedaald.

 

Robuuste halfjaarcijfers

In de voorbije drie weken zag Asos de omzet met een kwart dalen door de coronacrisis, al is in landen zoals Italië ondertussen al wel een licht herstel te zien. Wat de uiteindelijke impact van de coronapandemie zal zijn, valt evenwel nog niet in te schatten volgens de Britse onlineretailer. De bevoorradingsproblemen zijn alvast beperkt gebleven.

 

Om de onzekerheid het hoofd te bieden, lanceert het bedrijf een nieuwe kapitaalronde: de moderetailer, die nu een marktwaarde van 1,3 miljard pond (1,5 miljard euro) heeft, wil voor meer dan 200 miljoen pond aandelen uitgeven. Volgens Bloomberg wil de onlineretailer ook zijn kredietfaciliteiten uitbreiden. Hoewel er nog geen definitieve beslissing genomen is, sprong de beurskoers van het aandeel meteen de lucht in.

 

Dat beursenthousiasme komt ook door de robuuste halfjaarcijfers, die Asos bekendmaakte voor de zes maanden tot eind februari. De omzet steeg met 21% naar ruim 1,5 miljard pond (1,7 miljard euro) en bereikte zo een nieuwe recordverkoop. De winst voor belastingen steeg nog opvallender van 4 naar 30,1 miljoen pond (34 miljoen euro). Er was op alle markten dubbelcijferige groei, laat de webretailer weten.