Banana Republic gaat alle Britse winkels sluiten | RetailDetail

Banana Republic gaat alle Britse winkels sluiten

Banana Republic gaat alle Britse winkels sluiten

Modeketen Banana Republic heeft bevestigd dat ze zich binnenkort gaat terugtrekken uit het Verenigd Koninkrijk. Momenteel heeft de keten er acht winkels, maar die sluiten dus allemaal de deuren.

75 winkelsluitingen wereldwijd

De keuze om het Verenigd Koninkrijk te verlaten komt na meer dan een jaar van teleurstellende resultaten. Daarom werd er in mei een nieuwe strategie voorgesteld die de algemene tendens binnen het bedrijf moest verbeteren en daar hoort ook de sluiting van de Britse winkels bij. De meeste filialen zullen al tegen het einde van het boekjaar 2016 de deuren sluiten.

 

Ook in andere landen wil Gap, het moederbedrijf van Banana Republic, meerdere winkels sluiten: in totaal zullen er wereldwijd ongeveer 75 winkels verdwijnen. In New York worden een aantal winkels dan weer omgevormd naar outlets. Gap doet het in het algemeen al niet zo goed, maar bij Banana Republic zijn de problemen nog groter en dus worden er drastische maatregelen genomen.

 

In augustus meldde Banana Republic nog dat de vergelijkbare omzet in het tweede kwartaal van 2016 met 9% was gedaald: het was al het zesde kwartaal op rij dat de vergelijkbare omzet daalde.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Schoenen Torfs wordt franchisenemer The Athlete’s Foot

23/05/2018

Op vrijdag 1 juni opent sneakerketen The Athlete’s Foot een winkel in Waasland Shopping Center. De tweede winkel in België is meteen ook de eerste in een partnership met Schoenen Torfs. Later dit jaar volgt nog een vestiging in Eeklo.

Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen. 

Komono wil nog dit jaar 10 fysieke winkels

17/05/2018

Het Belgische accessoirelabel Komono wil nog dit jaar zijn aantal fysieke winkels verdubbelen tot tien. “De winkels zijn belangrijk om ons verhaal te vertellen”, zeggen Anton Janssens en Raf Maes aan De Standaard.

Miljoenenboete voor Hema in geschil met Levi’s

17/05/2018

Winkelketen Hema moet een boete van liefst 4,4 miljoen euro betalen aan jeansmerk Levi’s. Dat was naar een rechter in Brussel gestapt omdat Hema het V-vormige stiksel van Levi’s op zijn eigen collectie had laten aanbrengen.

Expansie duwt Suitsupply de rode cijfers in

15/05/2018

Forse investeringen in expansie brachten Suitsupply vorig jaar een mooie omzetgroei, maar ook een flink nettoverlies. Toch is dat de enige weg voorwaarts, meent de Nederlandse keten, die het oog strak op de Verenigde Staten gericht houdt.

Belgian Friday is nieuw Belgisch online koopjesweekend

15/05/2018

Na Black Friday is er nu ook de eerste Belgian Friday: de ketens Kiabi, La RedouteSarenza, Veritas, Jack & Jones en Tape à l'Oeil lanceren op vrijdag 18 mei een nieuw winkelevenement, met kortingen en acties voor wie online shopt.