Banana Republic gaat alle Britse winkels sluiten

Banana Republic gaat alle Britse winkels sluiten
Shutterstock

Modeketen Banana Republic heeft bevestigd dat ze zich binnenkort gaat terugtrekken uit het Verenigd Koninkrijk. Momenteel heeft de keten er acht winkels, maar die sluiten dus allemaal de deuren.

75 winkelsluitingen wereldwijd

De keuze om het Verenigd Koninkrijk te verlaten komt na meer dan een jaar van teleurstellende resultaten. Daarom werd er in mei een nieuwe strategie voorgesteld die de algemene tendens binnen het bedrijf moest verbeteren en daar hoort ook de sluiting van de Britse winkels bij. De meeste filialen zullen al tegen het einde van het boekjaar 2016 de deuren sluiten.

 

Ook in andere landen wil Gap, het moederbedrijf van Banana Republic, meerdere winkels sluiten: in totaal zullen er wereldwijd ongeveer 75 winkels verdwijnen. In New York worden een aantal winkels dan weer omgevormd naar outlets. Gap doet het in het algemeen al niet zo goed, maar bij Banana Republic zijn de problemen nog groter en dus worden er drastische maatregelen genomen.

 

In augustus meldde Banana Republic nog dat de vergelijkbare omzet in het tweede kwartaal van 2016 met 9% was gedaald: het was al het zesde kwartaal op rij dat de vergelijkbare omzet daalde.