Bel&Bo neemt 8 winkels Charles Vögele over, 27 gaan failliet

Bel&Bo neemt 8 winkels Charles Vögele over, 27 gaan failliet

De Belgische modeketen Bel&Bo gaat acht winkels van het Zwitserse Charles Vögele in België overnemen. Vijf winkels van Bel&Bo zullen daardoor verhuizen naar een nieuwe locatie, terwijl drie andere winkels volledig nieuw zijn.

Net geen honderd filialen

Het gaat over de winkels van Charles Vögele in Ieper, Korbeek-Lo, Lommel, Ninove, Poperinge, Schelle, Tielt-Winge en Tienen. De drie nieuwe winkels zullen hun deuren begin 2017 openen. Door de uitbreiding stijgt het aantal filialen van Bel&Bo van 94 naar 97.

 

De overname van de winkels komt er nadat Charles Vögele in juli besloot om zich volledig terug te trekken uit België. Sinds 5 juli stond de keten onder toezicht van de rechtbank van koophandel in Antwerpen en die gaf op 18 november de toestemming voor de overname van de winkels door Bel&Bo.

 

Einde voor 27 filialen

De overname door Bel&Bo komt als een godsgeschenk voor de werknemers van Charles Vögele, want voor de andere 33 filialen was er niet al te veel interesse. Amper zes andere vestiginen vonden een overnemer: Jeanspoker nam er daarvan twee voor zijn rekening (Boortmeerbeek en Herstal), ZEB nam de winkel in Eeklo over, Chaussea die in Merksem, Immgest die in Luik (Longdoz) en You + Me die in Moeskroen.

 

De winkels die een overnemer vonden, gaan op 1 december over op de nieuwe eigenaar. Zo moeten een zeventigtal arbeidsplaatsen gered kunnen worden. De andere 27 filialen zijn vandaag failliet verklaard: daarmee komt een einde aan de aanwezigheid van Charles Vögele in België, die in 1999 begon.

 

Onlangs werd de volledige groep nog overgenomen door het Italiaanse OVS, dat alle winkels gaat omvormen naar het eigen concept. Daardoor verdwijnt Charles Vögele wereldwijd volledig uit het straatbeeld.