Belgisch jeansmerk 49R Jeans maakt comeback | RetailDetail

Belgisch jeansmerk 49R Jeans maakt comeback

Belgisch jeansmerk 49R Jeans maakt comeback

Het van oorsprong West-Vlaamse jeansmerk 49R Jeans maakt na 25 jaar een comeback. Twee Kortrijkse ondernemers kochten onlangs de rechten van het merk en lanceren volgende maand een nieuwe collectie van 49R Jeans.

 

49 dealers

49R Jeans was in de jaren zestig, zeventig en tachtig een bijzonder populair merk. In de jaren zeventig was het zelfs één van de meest populaire merken in West-Europa. Nu willen ondernemers Pieter Vandenbogaerde en Frédéric Sierens het merk opnieuw op de markt brengen.

 

Ze kochten daarvoor via hun bedrijf Revivals de vervallen rechten van het merk op en volgende maand komt de eerste collectie op de markt. Daarbij wordt gemikt op het segment tussen middle- en high-end. In een eerste fase gaat het daarbij over jeans, T-shirts en sweaters voor vrouwen, maar op korte termijn moet er ook een mannencollectie verschijnen.

 

“Bedoeling is om in eigen land samen te werken met 49 exclusieve dealers”, aldus Frédéric Sierens aan Made in West-Vlaanderen. “We werkten een unieke strategie uit waarbij de webshop deel uitmaakt van het dealernetwerk. Voor hen dus geen concurrent maar net een extra verkoopkanaal dat bijkomende inkomsten genereert. Zo maken we elkaar sterker. We willen 49R Jeans in het uitstalraam zetten zoals het hoort: mooi, omnichannel verkrijgbaar, met een goede service en leuke added-values voor de consument.”

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Bestseller investeert in About You

20/07/2018

De Deense Bestseller-groep neemt een aanzienlijke participatie in het Duitse modeplatform About You. Een kapitaalverhoging met zo’n 250 miljoen euro moet een verdere groei van de online retailer mogelijk maken.

Burberry ziet 100 miljoen euro in rook opgaan

20/07/2018

Niet iedereen ziet de noodzaak van duurzaamheid in: het Britse modemerk Burberry stookte vorig jaar voor meer dan dertig miljoen euro aan merkproducten op "om te vermijden dat ze in verkeerde handen zouden vallen".

Overnemer voor Belgische winkels Men at Work

20/07/2018

De drie Belgische vestigingen van de failliete modeketen Men at Work en de Antwerpse kledingzaak Fish & Chips zouden een nieuwe eigenaar hebben. Op meer details is het wel nog even wachten…

Postorder-icoon 3 Suisses legt in België de boeken neer

19/07/2018

De Belgische afdeling van 3 Suisses is failliet verklaard, na een rampzalig begin van de soldenperiode: de webshop verkocht al in de eerste soldendagen 30% minder. Elf banen staan op de tocht.

Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.