Belgisch jeansmerk 49R Jeans maakt comeback

Belgisch jeansmerk 49R Jeans maakt comeback

Het van oorsprong West-Vlaamse jeansmerk 49R Jeans maakt na 25 jaar een comeback. Twee Kortrijkse ondernemers kochten onlangs de rechten van het merk en lanceren volgende maand een nieuwe collectie van 49R Jeans.

 

49 dealers

49R Jeans was in de jaren zestig, zeventig en tachtig een bijzonder populair merk. In de jaren zeventig was het zelfs één van de meest populaire merken in West-Europa. Nu willen ondernemers Pieter Vandenbogaerde en Frédéric Sierens het merk opnieuw op de markt brengen.

 

Ze kochten daarvoor via hun bedrijf Revivals de vervallen rechten van het merk op en volgende maand komt de eerste collectie op de markt. Daarbij wordt gemikt op het segment tussen middle- en high-end. In een eerste fase gaat het daarbij over jeans, T-shirts en sweaters voor vrouwen, maar op korte termijn moet er ook een mannencollectie verschijnen.

 

“Bedoeling is om in eigen land samen te werken met 49 exclusieve dealers”, aldus Frédéric Sierens aan Made in West-Vlaanderen. “We werkten een unieke strategie uit waarbij de webshop deel uitmaakt van het dealernetwerk. Voor hen dus geen concurrent maar net een extra verkoopkanaal dat bijkomende inkomsten genereert. Zo maken we elkaar sterker. We willen 49R Jeans in het uitstalraam zetten zoals het hoort: mooi, omnichannel verkrijgbaar, met een goede service en leuke added-values voor de consument.”

Tags: