Benetton vertrekt uit België

Winkel van retailer Benetton in Roermond
Foto: Ralf Liebhold / Shutterstock.com

Benetton trekt nu echt helemaal weg uit België: het modemerk stopt de samenwerking met de laatste verkoopkanalen in ons land (voornamelijk Galeria Inno) en ontslaat 29 medewerkers.

 

“Seizoen na seizoen slechter”

Het zat er al langer aan te komen, maar nu is de knoop definitief doorgehakt: Benetton verlaat de Belgische markt. De "onvoldoende" cijfers blijven "seizoen na seizoen verslechteren", klinkt het in een brief aan het personeel die La Libre kon inkijken. Alle 29 medewerkers worden ontslagen: het gaat vooral om verkopers en werknemers op de maatschappelijke zetel.

 

Eigen winkels heeft het Italiaanse modemerk al niet meer in België: in februari vorig jaar sloot Benetton zijn winkel in Brussel en in maart van dit jaar viel ook het doek over de laatste vestiging in Antwerpen. De enige kanalen die nu nog overblijven, zijn shop-in-shops bij Galeria Inno en een outlet in Messancy (vlakbij Aarlen).

 

In het eerste kwartaal van 2021 loopt het contract met Galeria Inno evenwel af, en de Italianen zijn niet van plan om het te verlengen. De outletwinkel in Messancy gaat een jaar later, begin 2022, dicht. Op 6 oktober is er een bijeenkomst voor het personeel voorzien, waar zij meer informatie zullen krijgen over het uitdoofscenario.