Bestseller huurt voormalig pand V&D in Amsterdam | RetailDetail

Bestseller huurt voormalig pand V&D in Amsterdam

Bestseller huurt voormalig pand V&D in Amsterdam

Modebedrijf Bestseller gaat een deel van het leegstaande V&D-pand aan het Rokin in Amsterdam huren van eigenaar IEF Capital. Bestseller gaat in het pand kantoren installeren.

Ook nog winkelruimte

Bestseller huurt 5.000 m² in het pand om zijn kantoren voor e-commerce en ontwikkelaars te installeren. Deel van de overeenkomst is wel dat de eigenaar het pand eerst grondig renoveert. Er komt ook een broedplaats voor startende techbedrijven in de retailsector. Bestseller heeft al sinds 2014 een deel van zijn werknemers rond e-commerce gevestigd in Amsterdam, maar was wegens de groei van de online activiteiten al een tijdje op zoek naar een nieuwe kantoorruimte.

 

In het pand blijft ook nog 3.000 m² winkelruimte over op het gelijkvloers en in de kelder. Voorlopig is het nog niet duidelijk wat daar mee zal gebeuren. Bestseller, moederbedrijf van Vero Moda, Jack & Jones en Only, is in ieder geval niet van plan om er zelf een winkel te openen. Mogelijk wordt de winkelruimte verbouwd en opgesplitst in verschillende winkels.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).

Wibra blijft in de verdrukking

10/07/2018

Kledingdiscountketen Wibra heeft in 2017 een flinke winst- en omzetdaling moeten toestaan in zijn Belgische winkels. De omzet zakte met 7% naar 61,7 miljoen euro, de winst kreeg een oplawaai en donderde van 6,5 naar 0,5 miljoen euro.

Van de Velde zakt weg na teleurstellende omzetcijfers

10/07/2018

Het Oost-Vlaamse lingeriebedrijf Van de Velde kampt met een daling van de omzet. Pas eind april volgde een lichte verbetering van de bedrijfsresultaten, maar toch zakte de halfjaaromzet met 3,9% tot 110,8 miljoen euro.