Bestseller huurt voormalig pand V&D in Amsterdam | RetailDetail

Bestseller huurt voormalig pand V&D in Amsterdam

Bestseller huurt voormalig pand V&D in Amsterdam

Modebedrijf Bestseller gaat een deel van het leegstaande V&D-pand aan het Rokin in Amsterdam huren van eigenaar IEF Capital. Bestseller gaat in het pand kantoren installeren.

Ook nog winkelruimte

Bestseller huurt 5.000 m² in het pand om zijn kantoren voor e-commerce en ontwikkelaars te installeren. Deel van de overeenkomst is wel dat de eigenaar het pand eerst grondig renoveert. Er komt ook een broedplaats voor startende techbedrijven in de retailsector. Bestseller heeft al sinds 2014 een deel van zijn werknemers rond e-commerce gevestigd in Amsterdam, maar was wegens de groei van de online activiteiten al een tijdje op zoek naar een nieuwe kantoorruimte.

 

In het pand blijft ook nog 3.000 m² winkelruimte over op het gelijkvloers en in de kelder. Voorlopig is het nog niet duidelijk wat daar mee zal gebeuren. Bestseller, moederbedrijf van Vero Moda, Jack & Jones en Only, is in ieder geval niet van plan om er zelf een winkel te openen. Mogelijk wordt de winkelruimte verbouwd en opgesplitst in verschillende winkels.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen. 

Komono wil nog dit jaar 10 fysieke winkels

17/05/2018

Het Belgische accessoirelabel Komono wil nog dit jaar zijn aantal fysieke winkels verdubbelen tot tien. “De winkels zijn belangrijk om ons verhaal te vertellen”, zeggen Anton Janssens en Raf Maes aan De Standaard.

Miljoenenboete voor Hema in geschil met Levi’s

17/05/2018

Winkelketen Hema moet een boete van liefst 4,4 miljoen euro betalen aan jeansmerk Levi’s. Dat was naar een rechter in Brussel gestapt omdat Hema het V-vormige stiksel van Levi’s op zijn eigen collectie had laten aanbrengen.

Expansie duwt Suitsupply de rode cijfers in

15/05/2018

Forse investeringen in expansie brachten Suitsupply vorig jaar een mooie omzetgroei, maar ook een flink nettoverlies. Toch is dat de enige weg voorwaarts, meent de Nederlandse keten, die het oog strak op de Verenigde Staten gericht houdt.

Belgian Friday is nieuw Belgisch online koopjesweekend

15/05/2018

Na Black Friday is er nu ook de eerste Belgian Friday: de ketens Kiabi, La RedouteSarenza, Veritas, Jack & Jones en Tape à l'Oeil lanceren op vrijdag 18 mei een nieuw winkelevenement, met kortingen en acties voor wie online shopt.

.NU: een luxeconcept voor de zoekende man

15/05/2018

Terwijl grote retailers vechten voor hun leven, duiken vernieuwende kleine boetieks overal op in de winkelstraten. .NU in Gent is zo’n nieuw concept, dat het tekort aan luxueuze herenboetieks wil opvangen.