Biedingsronde van start bij e5 Mode

Gevel winkel van retailer e5 Mode
Foto: e5 Mode

Overnamekandidaten voor e5 Mode hebben tot eind deze week de tijd om een bod uit te brengen. Negen geïnteresseerden hebben zich gemeld, maar vandaag moeten ze beslissen of ze ook echt gaan bieden.

 

Interesse uit retailhoek

Het wordt een beslissende week voor e5 Mode: eind januari loopt de bescherming tegen schuldeisers van de Belgische modeketen af, deze week begint daarom de eerste biedingsronde voor een potentiële verkoop van de formule. Eerder raakte al bekend dat er negen geïnteresseerde overnamepartijen zijn, opvallend genoeg zelf allemaal retailers. Onder hen zouden zich ZEB, JBC en huidig eigenaar Frédéric Helderweirt zelf bevinden.


Vandaag, op 4 januari, moeten de kandidaten hard maken of ze daadwerkelijk een bod zullen uitbrengen op de keten – of op een deel van de activiteiten. Daarvoor krijgen ze vervolgens tot eind deze week de tijd. Half januari zal de ondernemingsrechtbank van Dendermonde de biedingen bestuderen en bepalen wie e5 Mode al dan niet gedeeltelijk mag overnemen.


Zoals al bleek uit de gerechtelijke reorganisatieaanvraag in november – de tweede van het jaar – is de kans reëel dat niet de volledige keten maar hoogstens een gedeelte overeind blijft. De rechtbank geeft weliswaar de voorkeur aan biedingen die zoveel mogelijk medewerkers van de keten een toekomst bieden, zo bericht HLN. E5 Mode stelt 480 personeelsleden tewerk.