Bijna 20 procent meer omzet bij Adidas | RetailDetail

Bijna 20 procent meer omzet bij Adidas

Bijna 20 procent meer omzet bij Adidas
Shutterstock

De Duitse sportkledinggroep Adidas heeft er een sterk eerste kwartaal van 2017 opzitten: de omzet ging met bijna 20% de hoogte in en de winst steeg zelfs met bijna 30%, vooral dankzij sterke prestaties in Noord-Amerika en China.

“Sterke start”

De omzet in Noord-Amerika steeg met 35,8%, terwijl er in China sprake was van een opmars van 29,9%. Voor de hele groep was er sprake van een omzetgroei van 18,9% naar 5,67 miljard euro. Dankzij die positieve resultaten steeg ook de nettowinst met bijna één derde, van 351 naar 456 miljoen euro.

 

“We hadden een sterke start van het jaar”, zegt CEO Kasper Rorsted. “Onze grote merken Adidas en Reebok toonden net als onze belangrijkste markten een tweecijferige omzetgroei. Dankzij een grote wereldwijde vraag naar onze producten waren we in staat om onze winstgevendheid significant te verbeteren, ondanks sterke negatieve wisselkoerseffecten.”

 

De verkoop van het merk Adidas steeg in het eerste kwartaal met 20% naar 4,8 miljard euro en ook bij Reebok was er een groei van 18,5% naar 492 miljoen euro. TaylorMade, het golfmerk van Adidas, groeide met 7% naar 294 miljoen euro.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

HelloFresh gaat toch nog niet voor winst

14/08/2018

Hoewel HelloFresh winst had beloofd voor het einde van dit jaar, geeft de leverancier van maaltijdboxen nu toch de voorkeur aan nieuwe investeringen. Na een sterk tweede kwartaal gaat het bedrijf voor extra groei in de Verenigde Staten.

Ex-medewerksters beschuldigen Nike van discriminatie

14/08/2018

Enkele Amerikaanse ex-werknemers van Nike hebben een rechtszaak aangespannen tegen het sportmerk. De vrouwen zouden minder loon hebben gekregen dan mannelijke collega’s en ongepast gedrag moeten ondergaan.

McGregor wint rechtszaak van Reebok

13/08/2018

Modemerk McGregor heeft verkregen dat Reebok de naam van vechtsporter Conor McGregor niet meer mag gebruiken. De naam is een inbreuk op het merkrecht, ook al bestaat McGregor momenteel niet: het label ging al twee jaar op rij failliet.

Omzet modegroep WE blijft teruglopen

10/08/2018

Modegroep WE International blijft omzet verliezen: de verkoopcijfers liepen vorig jaar met 2,8% terug naar 275,8 miljoen euro. Ook de operationele winst gaat erop achteruit, al blijft de nettowinst stabiel.

Sports Direct koopt failliete warenhuisketen House of Fraser

10/08/2018

Mike Ashley, de eigenaar van Sports Direct, koopt de Britse warenhuisketen House of Fraser voor zo’n 100 miljoen euro. De overname komt er luttele uren nadat de 169-jarige keten het faillissement aanvroeg.

Adidas scoort dankzij WK voetbal

09/08/2018

Het Duitse sportmodemerk Adidas heeft een topkwartaal achter de rug, met dank aan het voorbije WK voetbal. De totale omzet steeg 4% tot 5,26 miljard euro. liefst 3,2 miljard daarvan haalde Adidas uit de verkoop van sportschoenen.