Bijzonder sterk jaar voor Levi Strauss | RetailDetail

Bijzonder sterk jaar voor Levi Strauss

Bijzonder sterk jaar voor Levi Strauss
Shutterstock

Jeansmerk Levi Strauss heeft er een sterk jaar opzitten. De omzet groeide met 8%, vooral dankzij een sterk vierde kwartaal. Bij het bedrijf spreekt men zelfs van het sterkste jaar in een decennium.

 

“Investeringen werken”

De totale omzet van Levi Strauss kwam in het voorbije boekjaar uit op 4,9 miljard dollar (4 miljard euro), een groei van 8 procent ten opzichte van een jaar eerder. In het vierde kwartaal was er zelfs sprake van een groei van 13%. Ook de nettowinst kreeg een flinke boost in het vierde kwartaal en steeg van 96 miljoen dollar naar 116 miljoen dollar (95 miljoen euro). Voor het volledige boekjaar daalde de winst wel met 3% naar 281 miljoen dollar (230 miljoen euro). Die daling was te wijten aan een schuldaflossing van 23 miljoen dollar (19 miljoen euro).

 

“Onze groei en ons momentum versnelden in het vierde kwartaal, wat resulteerde in het sterkste jaar dat het bedrijf heeft gehad in meer dan een decennium”, aldus CEO Chip Bergh. “Onze strategieën werken en de investeringen die we de voorbije jaren hebben gedaan om te diversifiëren werpen hun vruchten af.”

 

Vooral de retailomzet, zowel online als offline, ging fors de hoogte in het voorbije jaar. Die steeg met 15%, onder andere dankzij de opening van 53 nieuwe winkels. In Europa steeg de omzet met 20%, terwijl ook Azië de omzet met 5% de hoogte in zag gaan. In Noord- en Zuid-Amerika, de grootste markt voor Levi Strauss, steeg de omzet met 3%. 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

H&M scoort alweer onder de verwachtingen

16/03/2018

De Zweedse modeketen Hennes & Mauritz zet het nieuwe boekjaar alweer met minder gunstige cijfers in. Nu ook de verkoop in eigen land voor het eerst in decennia inkrimpt, neemt het vertrouwen bij investeerders af.

Bod op Yoox Net-a-Porter goedgekeurd door mededingingsautoriteit

16/03/2018

De Italiaanse mededingingsautoriteit heeft de mogelijke overname van Yoox Net-a-Porter door het Zwitserse Richemont goedgekeurd. Als het volledige bod wordt aanvaard, dan heeft het een waarde van 2,7 miljard euro.

Donatella Versace zweert bont af

15/03/2018

Het Italiaanse modemerk Versace stopt met het gebruik van bont. Ontwerpster Donatella Versace wil geen dieren meer doden voor mode, zegt ze in een interview met The Economist.

FNG wil terugkeren naar België

15/03/2018

De Belgisch-Nederlandse modegroep FNG wil zijn statutaire zetel weer van Nederland naar België verplaatsen. Ook plant de groep achter Brantano, Claudia Sträter en Miss Etam zich op de beurs in Brussel te laten noteren.

Boeken dicht voor Toys ‘R’ Us

15/03/2018

Het finale einde is nu wel heel dichtbij voor de gewezen speelgoedgrootheid Toys “R” Us. Nadat eerder al de doodsklokken luidden over de 100 Britse winkels, gaan nu ook de meer dan 700 Amerikaanse winkels hun deuren sluiten.

"Beste jaar ooit" voor Deens schoenenmerk Ecco

14/03/2018

Ecco kijkt terug op 2017 als zijn beste financiële jaar ooit. Het Deense schoenenmerk, bekend om zijn 'volg-de-voet'-filosofie, overtrof met een groei van 8% de eigen verwachtingen.

Back to top