Birkenstock trekt zich terug van Amazon na problemen met namaak

Birkenstock trekt zich terug van Amazon na problemen met namaak

Schoenenmerk Birkenstock heeft besloten om geen producten meer te verkopen op Amazon, omdat het vindt dat er te veel namaak wordt verkocht op het Amerikaanse platform.

Toevloed Chinese verkopers

Daarnaast zal Birkenstock niet langer toestaan dat derde partijen producten van het merk bij Amazon verkopen. “De marktplaats van Amazon, die werkt als een open markt, creëert een omgeving waarin we te maken krijgen met inacceptabele handelspraktijken, waarvan we vinden dat die ons merk in gevaar brengen”, schrijft CEO David Kahan aan enkele duizenden retailpartners. “Deze activiteit intern en in samenwerking met Amazon aanpakken is onmogelijk gebleken.”

 

Birkenstock is één van de vele merken die te maken hebben met de groei van namaak op Amazon, zeker na de sterke opstoot van Chinese verkopers op de webshop. Birkenstock zal zijn klanten nu waarschuwen dat alle producten van het merk die voortaan te vinden zijn op Amazon niet te vertrouwen zijn en mogelijk namaak zijn. Het zal bovendien ook retailpartners die niet voor 1 januari 2017 stoppen met de verkoop via Amazon, op een 'gepaste manier' aanpakken.

 

“Door deze beslissing te nemen laten we de marktplaats van Amazon over aan namaak, valse leveranciers en ongeautoriseerde verkopers, waarmee we geen relatie hebben”, besluit Kahan.