Birkenstock trekt zich terug van Amazon na problemen met namaak | RetailDetail

Birkenstock trekt zich terug van Amazon na problemen met namaak

Birkenstock trekt zich terug van Amazon na problemen met namaak

Schoenenmerk Birkenstock heeft besloten om geen producten meer te verkopen op Amazon, omdat het vindt dat er te veel namaak wordt verkocht op het Amerikaanse platform.

Toevloed Chinese verkopers

Daarnaast zal Birkenstock niet langer toestaan dat derde partijen producten van het merk bij Amazon verkopen. “De marktplaats van Amazon, die werkt als een open markt, creëert een omgeving waarin we te maken krijgen met inacceptabele handelspraktijken, waarvan we vinden dat die ons merk in gevaar brengen”, schrijft CEO David Kahan aan enkele duizenden retailpartners. “Deze activiteit intern en in samenwerking met Amazon aanpakken is onmogelijk gebleken.”

 

Birkenstock is één van de vele merken die te maken hebben met de groei van namaak op Amazon, zeker na de sterke opstoot van Chinese verkopers op de webshop. Birkenstock zal zijn klanten nu waarschuwen dat alle producten van het merk die voortaan te vinden zijn op Amazon niet te vertrouwen zijn en mogelijk namaak zijn. Het zal bovendien ook retailpartners die niet voor 1 januari 2017 stoppen met de verkoop via Amazon, op een 'gepaste manier' aanpakken.

 

“Door deze beslissing te nemen laten we de marktplaats van Amazon over aan namaak, valse leveranciers en ongeautoriseerde verkopers, waarmee we geen relatie hebben”, besluit Kahan.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Manfield opent eerste Belgische winkel in Antwerpen

25/05/2018

De eerste Belgische winkel van het Nederlandse schoenenmerk Manfield is open. In de Stadsfeestzaal in Antwerpen vinden klanten het nieuwste winkelconcept van het merk, waarin luxe en merkbeleving centraal staan.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

e5 Mode treedt toe tot de Fair Wear Foundation

24/05/2018

ECG, de design- en importafdeling van kledingketen e5 Mode, wordt lid van de Fair Wear Foundation. Die internationale organisatie ijvert samen met kledingmerken voor betere arbeidsomstandigheden voor textielarbeiders.

Schoenen Torfs wordt franchisenemer The Athlete’s Foot

23/05/2018

Op vrijdag 1 juni opent sneakerketen The Athlete’s Foot een winkel in Waasland Shopping Center. De tweede winkel in België is meteen ook de eerste in een partnership met Schoenen Torfs. Later dit jaar volgt nog een vestiging in Eeklo.

Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen. 

Komono wil nog dit jaar 10 fysieke winkels

17/05/2018

Het Belgische accessoirelabel Komono wil nog dit jaar zijn aantal fysieke winkels verdubbelen tot tien. “De winkels zijn belangrijk om ons verhaal te vertellen”, zeggen Anton Janssens en Raf Maes aan De Standaard.