Björn Borg koopt zijn Benelux-distributeur

Björn Borg koopt zijn Benelux-distributeur

Björn Borg koopt zijn Benelux-distributeur

Björn Borg koopt de Baseline Group, de distributeur van zijn producten in Nederland en België. Daarmee willen de Zweden “de verticale integratie versnellen, in lijn met de strategie om dichter op consumenten en retailers te zitten”.

Grootste markt, nog vóór Zweden

Op 2 januari 2017 wordt Björn Borg eigenaar van de Baseline Group. Die verzorgde tot nog toe de wholesale van ondergoed en sportmode, de uitbating van twaalf conceptwinkels en outletstores in Nederland en België en de logistiek voor de lokale markt. De Baseline Group heeft 90 medewerkers en realiseerde voor Björn Borg in 2015 ongeveer 23,3 miljoen euro omzet.

 

Met 26% van alle verkopen in 2015 is de Benelux de grootste markt voor Björn Borg, nog vóór thuismarkt Zweden. Het is ook de markt waar het merk de sterkste positie heeft op het gebied van sportkleding, een essentiële productcategorie voor Björn Borg als sportmodemerk.

 

De Zweden betalen 1,25 miljoen euro voor alle aandelen en aandeelhoudersleningen van de Baseline Group gedurende een periode van drie jaar. Als onderdeel van de transactie neemt Björn Borg ook de werkkapitaalfinanciering over van lokale banken, met een maximum van 2,8 miljoen euro. De rentedragende schuld van de Group neemt met hetzelfde bedrag toe.

 

“Timing is perfect”

“Door de acquisitie van de activiteiten in de Benelux vergroten we het potentieel dat we zien op deze belangrijke markt”, zegt CEO Henrik Bunge. “Daarnaast kunnen we de continuïteit van onze handel verbeteren door verder te bouwen op het platform dat al aanwezig is. We zien dit als een belangrijke investering voor toekomstige groei.”

 

Door de consolidatie van Baseline in de Björn Borg Group zal de jaarlijkse netto-omzet vermoedelijk met ongeveer 100 miljoen Zweedse kroon (ca. 10 miljoen euro) stijgen. De groep ziet “grote kansen voor hogere omzetten en meer winst in de Benelux, zowel door geoptimaliseerde interne processen als door de toename van verkopen in eigen winkels en via derden.”

 

De overname komt op een ideaal moment, aldus nog Bunge: “De timing is perfect, omdat 2017 het eerste jaar is dat er geen betalingen hoeven te worden gedaan aan de voormalige eigenaar van het Björn Borg-merk als gevolg van de earn-outregeling. Dit vergroot onze financiële slagkracht waardoor we deze stap kunnen ondernemen.”

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Thuismarkt drukt resultaten Nike

23/03/2018

Het Amerikaanse sportmerk Nike heeft in het derde kwartaal een omzetstijging gekend van 7%, maar het moest daarbij wel toekijken hoe de resultaten in de Verenigde Staten terugvielen ten opzichte van een jaar eerder.

Winkels Supertrash blijven voorlopig open

23/03/2018

De winkels van het failliete Supertrash blijven open, terwijl de curator op zoek gaat naar geïnteresseerde partijen die werk willen maken van een doorstart. Supertrash heeft twaalf winkels in België en Nederland.

H&M opent webshop op Tmall

22/03/2018

Het Zweedse H&M heeft er een moeilijk jaar opzitten, waarbij het de omzet zag dalen. Daarbij werd een nieuwe strategie naar voren gebracht, met meer focus op e-commerce. Een eerste stap binnen die strategie is een webshop op het Chinese Tmall.

Guess krikt omzet op, maar maakt verlies

22/03/2018

Modebedrijf Guess is er in geslaagd om in 2017 de omzet op te krikken, maar het leed wel een verlies van net geen 8 miljoen dollar. Een jaar eerder werd er nog bijna 25 miljoen dollar winst gemaakt.

Vlaamse handelaars willen sperperiode behouden, Waalse niet

22/03/2018

Terwijl 68% van de Vlaamse handelaars de sperperiode wil behouden, denkt slechts 35% van hun Waalse collega’s er ook zo over. Ook in Brussel is 61% vóór, blijkt uit een enquête in opdracht van economieminister Kris Peeters.

C&A rolt webshop uit in 11 nieuwe landen

22/03/2018

Kledingketen C&A heeft haar webshop uitgerold naar elf nieuwe landen. Daarmee wordt het aantal landen waarin de keten online actief is, in één klap meer dan verdubbeld.

Back to top