Bod op Yoox Net-a-Porter goedgekeurd door mededingingsautoriteit

Bod op Yoox Net-a-Porter goedgekeurd door mededingingsautoriteit
Shutterstock

De Italiaanse mededingingsautoriteit heeft de mogelijke overname van Yoox Net-a-Porter door het Zwitserse Richemont goedgekeurd. Als het volledige bod wordt aanvaard, dan heeft het een waarde van 2,7 miljard euro.

 

90% van de aandelen

Het bod van Richemont ligt op tafel van 19 maart tot 9 mei. Indien er aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan, komt er nog een tweede acceptatieperiode van 21 tot 25 mei. Als de aandeelhouders van Yoox Net-a-Porter het bod aanvaarden, krijgt de Zwitserse luxegroep minstens 90% van de aandelen van de online retailer in handen. Momenteel beschikt Richemont net niet over de helft van de aandelen.

 

Federico Marchetti, de CEO van Yoox Net-a-Porter, liet eerder al verstaan dat hij het bod zal accepteren. Na de overname blijft hij ook in functie en zal de groep als zelfstandig bedrijf blijven functioneren.

 

Het overnamebod van Richemont komt er in een tijd waarin steeds meer luxemerken online aan de slag gaan. Na jaren van terughoudendheid merken ze immers dat de consument ook duurdere producten zonder problemen online aankoopt.