Brantano toch niet voor Scapino na comeback vanHaren

Winkel van Brantano, een keten van retailer FNG
Foto: FNG

De ketens van FNG hebben nog geen overnemer: bij Brantano moet hoogste bieder Scapino plots weer wijken, in Nederland start een tweede biedingsronde en ook voor de andere Belgische merken is nog geen koper aangeduid.

 

Deichmann is terug

Maandag leek het een uitgemaakte zaak: Ziengs Retail, eigenaar van het Nederlandse Scapino, heeft het hoogste bod uitgebracht op Brantano. De deal zou worden afgerond en de curatoren zouden de doorstart bekendmaken. Maar die aankondiging bleef uit.


Wat er precies is misgegaan, is niet duidelijk. Mogelijk hebben de banken het bod alsnog afgekaatst, of heeft andere kandidaat Deichmann er iets mee te maken? Volgens De Standaard is die Duitse schoenenholding gisteren in alle haast begonnen met een deal in elkaar te timmeren.

 

Brantano krijgt voorrang

Het blijft bang afwachten tot wanneer witte rook uit de schoorsteen komt, vooral voor de medewerkers van Brantano. Hoe langer de winkels gesloten blijven, hoe minder ze waard zijn. Bovendien zou er nog geen spoor zijn van een wintercollectie. Voor Deichmann zou dat laatste geen probleem zijn, aangezien die overnamekandidaat de panden wil omvormen tot vanHaren-vestigingen, maar Ziengs zegt Brantano op zich een doorstart te willen bezorgen.


In Nederland heeft de curator ondertussen een tweede biedingsronde ingesteld, in de hoop zo hogere biedingen te krijgen. De andere Belgische ketens, zoals CKS en Fred & Ginger, hebben ook nog geen nieuwe eigenaar. Voor hen zouden twee geïnteresseerde partijen in de running zijn. De curatoren lijken echter eerst het Brantano-dossier te willen afronden.