Brantano-winkels vanaf februari open als vanHaren 

Medewerker en klant in winkel Brantano
Foto: FNG

In februari zullen de eerste winkels van Brantano heropenen als vanHaren. De overnemer probeert de vakbonden en het personeel gerust te stellen, maar zegt nog steeds niet hoe veel medewerkers kunnen blijven en over wélke winkels het gaat.

 

“Menens met België”

Deichmann-dochter vanHaren "doet haar uiterste best om zo veel mogelijk personeelsleden van Brantano een baan te bieden", klinkt het in een langverwachte persverklaring. De overnemer van 43 Brantano-winkels zegt "de komende weken" weer contact op te nemen met de vakbonden. De schoenenketen, die sterk hamert op werknemerscultuur, wil dan de "integratie van de nieuwe personeelsleden, hun opleiding, en 'training on the job'" bespreken.

 

Het bedrijf, dat "een positieve houding belangrijk vindt in de zakenwereld", hoopt op constructief en sereen overleg, na de gespannen houding van de voorbije maanden. "Het is vanHaren menens met België", klinkt het geruststellend. De retailer, die erop wijst enkele keren beste werkgever van Nederland te zijn geweest, lanceert ook een opleidingsprogramma voor de nieuwe werknemers. Daarnaast belooft vanHaren om te luisteren naar de vragen en bezorgdheden, hen de bedrijfscultuur bij te brengen en technische en commerciële vaardigheden te trainen. 

 

Lijst met winkels?

Voor hoeveel medewerkers dat trainingsprogramma van toepassing zal zijn, wil de overnemer daarentegen nog steeds niet kwijt. Ook welke locaties nu precies een doorstart maken, wordt niet officieel bekendgemaakt. Aangezien de curatoren ondertussen de winkelinrichting van de bijna honderd overblijvende panden proberen te verkopen en overnemers zoeken voor de bijhorende huurcontracten, moet dat inmiddels evenwel vastliggen.

 

Concrete informatie die vanHaren wel al meegeeft, is dat de eerste heropeningen vanaf 1 februari 2021 gepland zijn. Op 1 oktober gaan de 43 winkels in kwestie dicht om ze om te bouwen, vanaf februari volgend jaar zullen ze geleidelijk de deuren opnieuw openen.