Britse Brantano vraagt faillissement aan | RetailDetail

Britse Brantano vraagt faillissement aan

Britse Brantano vraagt faillissement aan

De Britse schoenketen Brantano heeft het faillissement aangevraagd. Nog maar een jaar geleden maakte de keten een doorstart en eerder maakte de keten ook deel uit van de failliete Macintosh Retail Group.

Ook Jones Bootmaker in de problemen

De huidige eigenaar, investeringsbedrijf Alteri, was de voorbije weken al naarstig op zoek naar een overnemer voor Brantano en zusterketen Jones Bootmaker, die het anderhalf jaar geleden voor iets meer dan twaalf miljoen euro in handen had gekregen. Jones Bootmaker is momenteel nog niet failliet, maar de kans op een faillissement is niet onbestaande. Alteri is wel nog in gesprek met mogelijke overnemers.

 

Beide ketens stonden al een tijd onder druk en werden ook sterk getroffen door de brexit en de daling van de waarde van het pond, waardoor de kosten van het bedrijf stegen. Daarnaast hadden ze ook te maken met een veranderend consumentengedrag en de verandering van het retaillandschap in het Verenigd Koninkrijk.

 

Duizend jobs bedreigd

De winkels van Brantano blijven voorlopig gewoon open, terwijl de curatoren op zoek gaan naar de beste oplossing. Bij Brantano werken een duizendtal mensen, die voorlopig in onzekerheid blijven over hun toekomst. Curator Tony Barrell van PwC laat wel al verstaan dat er sowieso ontslagen zullen vallen.

 

Alteri was ook al eigenaar van Brantano toen het vorige keer failliet ging. We hebben heel erg ons best gedaan het bedrijf te herstructureren zonder failliet te gaan, maar zijn daar niet in geslaagd,” liet CEO Gavin George toen weten aan The Guardian. “Dit is de enige manier waarop we het bedrijf konden reorganiseren om het een goede basis voor de toekomst te geven.”

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Hoe Brantano een volwaardige moderetailer wordt

22/02/2018

FNG gaat Brantano uitbouwen tot een sterk uithangbord voor merkenmode en -schoenen, en ambieert zo de eerste keuze te zijn voor een breed publiek. De retailer wil de markt dekken met drie complementaire winkelformules en een nieuw online platform.

"Geen grote verrassing" mocht Unilever voor Rotterdam kiezen

22/02/2018

Volgens de Financial Times maakt Rotterdam en niet Londen de meeste kans om het hoofdkantoor van het Brits-Nederlandse Unilever te krijgen. De zakenkrant baseert zich daarvoor op bronnen uit politieke middens.

Jack & Jones opent vijf winkels volgens nieuw concept

22/02/2018

Modeketen Jack & Jones opent dit voorjaar vijf winkels volgens een nieuw winkelconcept, vandaag is de primeur al voor het Westland Shopping Center in Anderlecht. Ook in maart en april staan er openingen gepland.

Maken Chinese gevangenen kleren voor H&M en C&A?

20/02/2018

De Britse ex-journalist Peter Humphrey beticht C&A en H&M van dwangarbeid. Met eigen ogen zou hij gezien hebben hoe gevangenen in Shanghai moesten werken voor Westerse ketens. De retailers onderzoeken de zaak.

Chanel neemt aandeel in online retailer Farfetch

19/02/2018

Het Franse modemerk Chanel heeft een minderheidsaandeel genomen in het Britse Farfetch. Chanel wil de kennis van de online retailer gebruiken om zelf meer digitale innovaties te ontwikkelen voor de eigen klanten.

Monoprix wil webshop Sarenza overnemen

19/02/2018

Winkelketen Monoprix, onderdeel van de Franse Groupe Casino, heeft gesprekken opgestart rond een overname van online schoenverkoper Sarenza. Sarenza is een van de belangrijkste online merken in Frankrijk.

Back to top