Britse Brantano vraagt faillissement aan | RetailDetail

Britse Brantano vraagt faillissement aan

Britse Brantano vraagt faillissement aan

De Britse schoenketen Brantano heeft het faillissement aangevraagd. Nog maar een jaar geleden maakte de keten een doorstart en eerder maakte de keten ook deel uit van de failliete Macintosh Retail Group.

Ook Jones Bootmaker in de problemen

De huidige eigenaar, investeringsbedrijf Alteri, was de voorbije weken al naarstig op zoek naar een overnemer voor Brantano en zusterketen Jones Bootmaker, die het anderhalf jaar geleden voor iets meer dan twaalf miljoen euro in handen had gekregen. Jones Bootmaker is momenteel nog niet failliet, maar de kans op een faillissement is niet onbestaande. Alteri is wel nog in gesprek met mogelijke overnemers.

 

Beide ketens stonden al een tijd onder druk en werden ook sterk getroffen door de brexit en de daling van de waarde van het pond, waardoor de kosten van het bedrijf stegen. Daarnaast hadden ze ook te maken met een veranderend consumentengedrag en de verandering van het retaillandschap in het Verenigd Koninkrijk.

 

Duizend jobs bedreigd

De winkels van Brantano blijven voorlopig gewoon open, terwijl de curatoren op zoek gaan naar de beste oplossing. Bij Brantano werken een duizendtal mensen, die voorlopig in onzekerheid blijven over hun toekomst. Curator Tony Barrell van PwC laat wel al verstaan dat er sowieso ontslagen zullen vallen.

 

Alteri was ook al eigenaar van Brantano toen het vorige keer failliet ging. We hebben heel erg ons best gedaan het bedrijf te herstructureren zonder failliet te gaan, maar zijn daar niet in geslaagd,” liet CEO Gavin George toen weten aan The Guardian. “Dit is de enige manier waarop we het bedrijf konden reorganiseren om het een goede basis voor de toekomst te geven.”

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Britten kunnen kassaloos shoppen bij Sainsbury’s

14/08/2018

Ook bij de Britse supermarktketen Sainsbury’s loopt nu een proefproject met mobiel scannen en betalen: met behulp van hun smartphone kunnen klanten boodschappen doen zonder langs de kassa te hoeven.

Ex-medewerksters beschuldigen Nike van discriminatie

14/08/2018

Enkele Amerikaanse ex-werknemers van Nike hebben een rechtszaak aangespannen tegen het sportmerk. De vrouwen zouden minder loon hebben gekregen dan mannelijke collega’s en ongepast gedrag moeten ondergaan.

Amazon mag levering volgende dag niet garanderen

13/08/2018

De Britse reclamewaakhond heeft het niet voor Amazons belofte om bestellingen van Prime-leden de volgende dag te zullen leveren. Tijdens de feestdagen vorig jaar waren er vertragingen, dus moet Amazon de garantie schrappen.

McGregor wint rechtszaak van Reebok

13/08/2018

Modemerk McGregor heeft verkregen dat Reebok de naam van vechtsporter Conor McGregor niet meer mag gebruiken. De naam is een inbreuk op het merkrecht, ook al bestaat McGregor momenteel niet: het label ging al twee jaar op rij failliet.

Omzet modegroep WE blijft teruglopen

10/08/2018

Modegroep WE International blijft omzet verliezen: de verkoopcijfers liepen vorig jaar met 2,8% terug naar 275,8 miljoen euro. Ook de operationele winst gaat erop achteruit, al blijft de nettowinst stabiel.

Sports Direct koopt failliete warenhuisketen House of Fraser

10/08/2018

Mike Ashley, de eigenaar van Sports Direct, koopt de Britse warenhuisketen House of Fraser voor zo’n 100 miljoen euro. De overname komt er luttele uren nadat de 169-jarige keten het faillissement aanvroeg.