Burberry profiteert van brexit | RetailDetail

Burberry profiteert van brexit

Burberry profiteert van brexit

Het Britse modemerk Burberry heeft de voorbije maanden weten te profiteren van de gevolgen van de brexit. Door de lagere stand van de Britse pond gaven toeristen in het Verenigd Koninkrijk immers meer geld uit.

Sterke stijging Verenigd Koninkrijk

Die extra verkoop kon Burberry in de eerste helft van het jaar wel gebruiken, want in Azië was er sprake van een omgekeerde trend: daar daalde de omzet ten opzichte van een jaar eerder. In de eerste zes maanden van 2016 haalde Burberry een omzet van 1,16 miljard pond (1,3 miljard euro), 5% meer dan een jaar eerder. Daarmee wist het ook te voldoen aan de verwachtingen van de analisten. Op vergelijkbare basis steeg de omzet in het tweede kwartaal met 2%.

 

Burberry laat verstaan dat de goede prestatie te danken is aan een betere verkoop in het Verenigd Koninkrijk. Door de zwakke positie van de pond, die na de brexit een flinke klap kreeg, zijn producten voor toeristen uit andere landen immers een stuk goedkoper geworden. Het is dan ook niet verrassend dat de vergelijkbare omzet in het Verenigd Koninkrijk met 30% de hoogte in schoot.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).

Pepsico dankt stijgende omzet aan snacks

10/07/2018

Dranken- en snackreus Pepsico boekte in het tweede kwartaal van dit jaar een lichte omzetstijging van 2,4%. Dat was echter niet te merken aan de nettowinst, die 14% lager uitviel als gevolg van de globale belastinglast.   

Wibra blijft in de verdrukking

10/07/2018

Kledingdiscountketen Wibra heeft in 2017 een flinke winst- en omzetdaling moeten toestaan in zijn Belgische winkels. De omzet zakte met 7% naar 61,7 miljoen euro, de winst kreeg een oplawaai en donderde van 6,5 naar 0,5 miljoen euro.

Van de Velde zakt weg na teleurstellende omzetcijfers

10/07/2018

Het Oost-Vlaamse lingeriebedrijf Van de Velde kampt met een daling van de omzet. Pas eind april volgde een lichte verbetering van de bedrijfsresultaten, maar toch zakte de halfjaaromzet met 3,9% tot 110,8 miljoen euro.