C&A gaat sterk investeren in modernisering | RetailDetail

C&A gaat sterk investeren in modernisering

C&A gaat sterk investeren in modernisering

Modeketen C&A gaat een miljard euro investeren in de modernisering van een groot aantal van zijn winkels. Enkele andere filialen, die niet rendabel kunnen worden gemaakt, zullen echter de deuren moeten sluiten.

Omzetdalingen

C&A heeft momenteel ongeveer 1.500 filialen in Europa en het wil daarvan het komende jaar ongeveer één derde moderniseren, binnen vijf jaar moet 80% van het netwerk vernieuwd zijn. Dat moet voor een ommekeer zorgen, want de keten heeft al een tijdje te maken met dalende omzetten. Winkels die niet meer rendabel zijn, zullen de deuren moeten sluiten. De hele operatie gaat ongeveer 1 miljard euro kosten.

 

In Nederland kregen dit jaar alleen al zestig winkels een opknapbeurt. Daarnaast raakte ook al bekend dat vier winkels van de keten hun deuren zullen sluiten. Het gaat over twee vestigingen in Utrecht, eentje in Pijnacker en één in Nijverdal. Daarbij gaan geen banen verloren: al het personeel kan aan de slag in een andere winkel. Ook in België wordt er gewerkt aan modernisering, zoals onlangs nog in Wijnegem, Brugge en Wevelgem. Nieuws over sluitingen is er nog niet.

 

“C&A wil benadrukken dat het zich in de toekomst zal blijven aanpassen aan de veranderende markt door sterk te investeren in zijn merk, zijn collecties en ‘omnichannel’, waarbij een sterkere integratie komt van winkels en de online shop”, aldus Sven Verresen, woordvoerder bij C&A België. “Om dat te realiseren, plant C&A Europa in de komende jaren investeringen voor een bedrag van 1 miljard euro. Het gaat dus, voor alle duidelijkheid, om investeringen in groei en niet om een herstructurering, zoals in enkele kranten werd gemeld.”

 

Van het familiebedrijf C&A worden zelden cijfers vrijgegeven. De omzet in 2014 wordt geschat op een kleine drie miljard euro en in 2015 zou er sprake geweest zijn van een omzetdaling van 2% ten opzichte van een jaar eerder.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).

Wibra blijft in de verdrukking

10/07/2018

Kledingdiscountketen Wibra heeft in 2017 een flinke winst- en omzetdaling moeten toestaan in zijn Belgische winkels. De omzet zakte met 7% naar 61,7 miljoen euro, de winst kreeg een oplawaai en donderde van 6,5 naar 0,5 miljoen euro.

Van de Velde zakt weg na teleurstellende omzetcijfers

10/07/2018

Het Oost-Vlaamse lingeriebedrijf Van de Velde kampt met een daling van de omzet. Pas eind april volgde een lichte verbetering van de bedrijfsresultaten, maar toch zakte de halfjaaromzet met 3,9% tot 110,8 miljoen euro.

FNG trekt naar Brusselse beurs met 60 miljoen euro

06/07/2018

Modegroep FNG heeft 60 miljoen euro opgehaald bij een nieuwe aandelenuitgifte. De nieuwe aandelen zullen vanaf 9 juli worden verhandeld op de beurs van Amsterdam en voor het eerst ook op de Brusselse beurs.