C&A haalt topvrouw El Corte Inglés binnen

Foto: Axel Bueckert / Shutterstock.com

Modegroep C&A verwelkomt de Spaanse retailveterane Mercedes Gorriti, voormalig hoofd van de damesafdeling bij El Corte Inglés, in het directieteam. De benoeming is een gevolg van de herstructureringen bij C&A, die vier directeurs recent hun baan kostte.

 

Herstructurering in management

Sinds oktober bestaat de directie van C&A uit nog maar drie van de zeven ‘chief executives’, nadat in oktober vier directieleden het bedrijf verlieten. Alleen commercieel directeur Martijn van der Zee, COO Tjeerd van der Zee en CEO Alain Caparros – de eerste topman die geen lid is van de eigenaarsfamilie Brenninkmeijer – bleven daarbij over.

 

De vertrekken zijn een gevolg van de reorganisatie die C&A al twee jaar in stappen doorvoert. Laatst aan de beurt was het Europese hoofdkantoor in Düsseldorf. Caparros zei daarbij behoefte te hebben aan een “lean management”, met “duidelijke verantwoordelijkheden en platte hiërarchieën, korte rapportage- en besluitvormingskanalen”.

 

Vertrouwelinge bij El Corte Inglés

Toch komt er nu weer een nieuwe directeur bij, met name de Spaanse Mercedes Gorriti. Zij was sinds 2015 hoofd ‘womenswear’ bij de warenhuisketen El Corte Inglés, waar ze volgens vakblad MDS een vertrouwelinge was van voormalig topman Dimas Gimeno. Als één van de voornaamste retailfiguren in Spanje had Gorriti toen al een aanzienlijke loopbaan achter de rug: ze startte haar carrière bij de supermarktketen Continente, waarna ze de kinderketens Gocco – één van de grootste merken voor kinderkleding in Spanje – en Mummy mee oprichtte. 

 

Wat de precieze rol van Gorriti bij C&A zal zijn, is nog niet bekend, maar het ligt in de lijn der verwachting dat het textielbedrijf vooral haar expertise in kinder- en damesmode zal benutten.