C&A kiest voor buitenstaander als nieuwe CEO | RetailDetail

C&A kiest voor buitenstaander als nieuwe CEO

C&A kiest voor buitenstaander als nieuwe CEO
Shutterstock

Alain Caparros wordt de nieuwe CEO van kledingketen C&A in Europa. Daarmee kiest het bedrijf tegen de traditie in voor een buitenstaander. Caparros krijgt nu de zware taak om de winstgevendheid van het modebedrijf op te krikken.

Slabakkende resultaten omkeren

Caparros is nog tot eind deze maand aan de slag bij het Duitse Rewe, maar neemt vanaf 1 augustus de leiding over bij de Europese tak van C&A. Dat heeft de familieholding Cofra achter het bedrijf vandaag bekend gemaakt. Caparros werd eind vorig jaar ook genoemd als mogelijke CEO van Carrefour, maar moest het afleggen tegen Alexandre Bompard. Het gebeurt maar zelden dat iemand van buiten het bedrijf wordt aangesteld in een belangrijke functie.

 

De nieuwe topman neemt de fakkel over van Philippe Brenninkmeijer, die in mei zijn functie als CEO van C&A Europa had neergelegd. Sindsdien is Edward Brenninkmeijer aan de slag als interim-CEO. Philippe Brenninkmeijer zette in mei een stap terug omdat de keten al jaren zijn omzet zag terugvallen, onder andere omwille van de groeiende concurrentie van de prijsbrekers in de sector (denk aan het Ierse Primark). Caparros krijgt nu de taak om het bedrijf terug op het juiste pad te brengen.

 

C&A kondigde een tijdje geleden ook al een nieuw investeringsplan aan, waarbij heel wat winkels vernieuwd worden, maar waarbij ook niet-rendabele winkels de deuren moeten sluiten. Begin dit jaar sloot het zo nog 23 winkels in Spanje en vorig jaar trok het zich nog volledig terug uit Turkije.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Ex-medewerksters beschuldigen Nike van discriminatie

14/08/2018

Enkele Amerikaanse ex-werknemers van Nike hebben een rechtszaak aangespannen tegen het sportmerk. De vrouwen zouden minder loon hebben gekregen dan mannelijke collega’s en ongepast gedrag moeten ondergaan.

McGregor wint rechtszaak van Reebok

13/08/2018

Modemerk McGregor heeft verkregen dat Reebok de naam van vechtsporter Conor McGregor niet meer mag gebruiken. De naam is een inbreuk op het merkrecht, ook al bestaat McGregor momenteel niet: het label ging al twee jaar op rij failliet.

Omzet modegroep WE blijft teruglopen

10/08/2018

Modegroep WE International blijft omzet verliezen: de verkoopcijfers liepen vorig jaar met 2,8% terug naar 275,8 miljoen euro. Ook de operationele winst gaat erop achteruit, al blijft de nettowinst stabiel.

Sports Direct koopt failliete warenhuisketen House of Fraser

10/08/2018

Mike Ashley, de eigenaar van Sports Direct, koopt de Britse warenhuisketen House of Fraser voor zo’n 100 miljoen euro. De overname komt er luttele uren nadat de 169-jarige keten het faillissement aanvroeg.

Adidas scoort dankzij WK voetbal

09/08/2018

Het Duitse sportmodemerk Adidas heeft een topkwartaal achter de rug, met dank aan het voorbije WK voetbal. De totale omzet steeg 4% tot 5,26 miljard euro. liefst 3,2 miljard daarvan haalde Adidas uit de verkoop van sportschoenen.

Waste2Wear tovert 2 miljoen plastic flessen om tot kleding

07/08/2018

Textielbedrijf Waste2Wear zal eind dit jaar een herfst- en wintercollectie lanceren samen met zes grote modemerken. Die kleding zal volledig vervaardigd zijn uit gerecycleerde materialen afkomstig van de oceanen en vuilnisbelten.