C&A kiest voor buitenstaander als nieuwe CEO

C&A kiest voor buitenstaander als nieuwe CEO
Shutterstock

Alain Caparros wordt de nieuwe CEO van kledingketen C&A in Europa. Daarmee kiest het bedrijf tegen de traditie in voor een buitenstaander. Caparros krijgt nu de zware taak om de winstgevendheid van het modebedrijf op te krikken.

Slabakkende resultaten omkeren

Caparros is nog tot eind deze maand aan de slag bij het Duitse Rewe, maar neemt vanaf 1 augustus de leiding over bij de Europese tak van C&A. Dat heeft de familieholding Cofra achter het bedrijf vandaag bekend gemaakt. Caparros werd eind vorig jaar ook genoemd als mogelijke CEO van Carrefour, maar moest het afleggen tegen Alexandre Bompard. Het gebeurt maar zelden dat iemand van buiten het bedrijf wordt aangesteld in een belangrijke functie.

 

De nieuwe topman neemt de fakkel over van Philippe Brenninkmeijer, die in mei zijn functie als CEO van C&A Europa had neergelegd. Sindsdien is Edward Brenninkmeijer aan de slag als interim-CEO. Philippe Brenninkmeijer zette in mei een stap terug omdat de keten al jaren zijn omzet zag terugvallen, onder andere omwille van de groeiende concurrentie van de prijsbrekers in de sector (denk aan het Ierse Primark). Caparros krijgt nu de taak om het bedrijf terug op het juiste pad te brengen.

 

C&A kondigde een tijdje geleden ook al een nieuw investeringsplan aan, waarbij heel wat winkels vernieuwd worden, maar waarbij ook niet-rendabele winkels de deuren moeten sluiten. Begin dit jaar sloot het zo nog 23 winkels in Spanje en vorig jaar trok het zich nog volledig terug uit Turkije.

Tags: