C&A sluit alle winkels in Turkije | RetailDetail

C&A sluit alle winkels in Turkije

C&A sluit alle winkels in Turkije

Modeketen C&A gaat al zijn activiteiten in Turkije staken. Momenteel heeft de keten er nog 24 winkels, maar die zullen binnenkort allemaal van de hand gedaan worden of sluiten. De beslissing heeft niets te maken met de aanslag in Istanboel.

Moeilijke marktomstandigheden

C&A is al sinds 2007 te vinden in Turkije en de meeste winkels zijn gevestigd in en rond Istanboel, maar de keten heeft ook filialen in andere Turkse steden. Voor de meeste winkels is al een oplossing gevonden: zij zullen worden overgenomen door de Turkse modeketen DeFacto. Ook het personeel verhuist mee. "Hoewel C&A in Turkije goede omzetresultaten boekt, blijven de marktomstandigheden in Turkije een uitdaging vormen", zegt COO van C&A Europa Tjeerd van der Zee over de beslissing om het land te verlaten.

 

C&A wil zich nu verder concentreren op de verdere expansie in Europa. De keten heeft momenteel 1.575 filialen in 19 Europese landen. In België zijn dat er 139, in Nederland 133. In totaal werken er meer dan 35.000 mensen voor C&A in Europa.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Bestseller investeert in About You

20/07/2018

De Deense Bestseller-groep neemt een aanzienlijke participatie in het Duitse modeplatform About You. Een kapitaalverhoging met zo’n 250 miljoen euro moet een verdere groei van de online retailer mogelijk maken.

Burberry ziet 100 miljoen euro in rook opgaan

20/07/2018

Niet iedereen ziet de noodzaak van duurzaamheid in: het Britse modemerk Burberry stookte vorig jaar voor meer dan dertig miljoen euro aan merkproducten op "om te vermijden dat ze in verkeerde handen zouden vallen".

Overnemer voor Belgische winkels Men at Work

20/07/2018

De drie Belgische vestigingen van de failliete modeketen Men at Work en de Antwerpse kledingzaak Fish & Chips zouden een nieuwe eigenaar hebben. Op meer details is het wel nog even wachten…

Postorder-icoon 3 Suisses legt in België de boeken neer

19/07/2018

De Belgische afdeling van 3 Suisses is failliet verklaard, na een rampzalig begin van de soldenperiode: de webshop verkocht al in de eerste soldendagen 30% minder. Elf banen staan op de tocht.

Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.