C&A sluit alle winkels in Turkije | RetailDetail

C&A sluit alle winkels in Turkije

C&A sluit alle winkels in Turkije

Modeketen C&A gaat al zijn activiteiten in Turkije staken. Momenteel heeft de keten er nog 24 winkels, maar die zullen binnenkort allemaal van de hand gedaan worden of sluiten. De beslissing heeft niets te maken met de aanslag in Istanboel.

Moeilijke marktomstandigheden

C&A is al sinds 2007 te vinden in Turkije en de meeste winkels zijn gevestigd in en rond Istanboel, maar de keten heeft ook filialen in andere Turkse steden. Voor de meeste winkels is al een oplossing gevonden: zij zullen worden overgenomen door de Turkse modeketen DeFacto. Ook het personeel verhuist mee. "Hoewel C&A in Turkije goede omzetresultaten boekt, blijven de marktomstandigheden in Turkije een uitdaging vormen", zegt COO van C&A Europa Tjeerd van der Zee over de beslissing om het land te verlaten.

 

C&A wil zich nu verder concentreren op de verdere expansie in Europa. De keten heeft momenteel 1.575 filialen in 19 Europese landen. In België zijn dat er 139, in Nederland 133. In totaal werken er meer dan 35.000 mensen voor C&A in Europa.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

H&M scoort alweer onder de verwachtingen

16/03/2018

De Zweedse modeketen Hennes & Mauritz zet het nieuwe boekjaar alweer met minder gunstige cijfers in. Nu ook de verkoop in eigen land voor het eerst in decennia inkrimpt, neemt het vertrouwen bij investeerders af.

Bod op Yoox Net-a-Porter goedgekeurd door mededingingsautoriteit

16/03/2018

De Italiaanse mededingingsautoriteit heeft de mogelijke overname van Yoox Net-a-Porter door het Zwitserse Richemont goedgekeurd. Als het volledige bod wordt aanvaard, dan heeft het een waarde van 2,7 miljard euro.

Donatella Versace zweert bont af

15/03/2018

Het Italiaanse modemerk Versace stopt met het gebruik van bont. Ontwerpster Donatella Versace wil geen dieren meer doden voor mode, zegt ze in een interview met The Economist.

FNG wil terugkeren naar België

15/03/2018

De Belgisch-Nederlandse modegroep FNG wil zijn statutaire zetel weer van Nederland naar België verplaatsen. Ook plant de groep achter Brantano, Claudia Sträter en Miss Etam zich op de beurs in Brussel te laten noteren.

"Beste jaar ooit" voor Deens schoenenmerk Ecco

14/03/2018

Ecco kijkt terug op 2017 als zijn beste financiële jaar ooit. Het Deense schoenenmerk, bekend om zijn 'volg-de-voet'-filosofie, overtrof met een groei van 8% de eigen verwachtingen.

Adidas sluit 2017 sterk af

14/03/2018

Het Duitse sportmerk Adidas heeft 2017 afgesloten met een omzetstijging van 16% bij gelijke wisselkoersen. Daarbij groeide de winst met bijna een derde. Voor 2018 verwacht Adidas opnieuw een groei van ongeveer 10%.

Back to top