C&A-topman Alain Caparros stopt om gezondheidsredenen

Alain Caparros
Alain Caparros

Topman Alain Caparros treedt af als CEO van C&A Europa in verband met gezondheidsredenen. Edward Brenninkmeijer volgt hem op. Caparros blijft wel als adviseur betrokken bij het bedrijf.

 

Hartaanval

Voormalig Rewe-topman Alain Caparros trad in augustus 2017 aan als CEO bij de moderetailer. “Ik heb een grote passie voor C&A, haar klanten en werknemers en ben onverminderd toegewijd aan de missie waarmee ik twee jaar geleden ben gestart. Door de hartaanval die mij vorig jaar trof, ben ik echter niet meer in staat dit te doen met de intensiteit die ik van mijzelf verwacht en die het bedrijf nodig heeft,” zegt hij in een persbericht.

 

“In overleg met mijn team, het bestuur en de aandeelhouders heb ik daarom tot mijn spijt moeten besluiten dat het voor het bedrijf en voor mijzelf de beste keuze is om de leiding uit handen te geven. Hierdoor kan C&A gestaag verder werken aan het verwezenlijken van de strategie en kan ik mij volledig richten op mijn gezondheid.”

 

Martijn Brenninkmeijer, voorzitter van C&A en voorzitter van COFRA Holding AG, bedankt Caparros voor het leiderschap waarmee hij het bedrijf en het merk richting een nieuwe toekomst wist te sturen. “We willen Alain Caparros bedanken voor de circa twee jaar waarin hij aan het roer van C&A Europa stond. Hij heeft C&A op de juiste koers gezet in een tijd met vele uitdagingen in de retailsector.” Zijn opvolger Edward Brenninkmeijer is sinds 2014 CEO van C&A Brazilië, Mexico en China.