Calvin Klein en Raf Simons uit elkaar

Foto: Michaelpuche / Shutterstock.com

Raf Simons vertrekt bij Calvin Klein omwille van artistieke meningsverschillen: het label wil een andere richting uitgaan dan de Belgische ontwerper.

 

Calvin Klein kiest nieuwe richting

Het gonst al enkele weken van de geruchten in modeland dat Raf Simons Calvin Klein zou verlaten. Nu is het nieuws ook officieel bevestigd: de wegen van Simons, die er pas sinds 2016 ‘chief creative officer’ is, en het merk scheiden ruim acht maanden voor het einde van hun contract. Het vertrek is volgens een persbericht evenwel op vriendschappelijke voet beslist.

 

Calvin Klein wil een nieuwe richting uitslaan, maar die verschilt van de creatieve visie van Simons, legt moederbedrijf PVH uit. Het ontslag komt ook niet bepaald onverwacht: PVH had bij een toelichting van de bedrijfsresultaten al ontevredenheid laten blijken over de prestaties van Simons, schrijft vakblad Fashionista. Onder meer de strategie om Calvin Klein Jeans hoger in de markt te positioneren, blijkt geen succes. 

 

Geen New York Fashion Week

Simons, geboren in 1968 in Neerpelt, kwam in de mode terecht via Walter Van Beirendonck en had lang een eigen herenmodemerk. Het laatste decennium gooide hij echter hoge ogen in de damesmode, met carrières van zeven jaar bij Jil Sander en drie jaar als creatief directeur bij Dior.

 

Door het vertrek van de creatieve leidinggevende, slaat Calvin Klein de New York Fashion Week in februari volgend jaar over.