Camaïeu-personeel in België kondigt staking aan

Gevel van kledingwinkel Camaieu
Foto: Grand Warszawski / Shutterstock.com

De medewerkers van Camaïeu in België leggen maandag het werk neer. Dat kondigt vakbond ACV aan. Ze worden in het duister gelaten over de reorganisatie- en overnameplannen van de Franse kledingketen, klinkt het.

 

België wordt niet vermeld

Maandag staakt het Belgische personeel van de modeketen Camaïeu. Vakbond ACV roept de 130 medewerkers in de 28 winkels van het land op om het werk neer te leggen, uit onvrede met de communicatie van de directie. Er is een reorganisatie en mogelijke overname op til, maar de medewerkers blijven in het ongewisse over de impact hiervan op de Belgische activiteiten. “Op dit moment ontbreekt nog heel veel informatie”, klinkt het.


Het Franse moederbedijf kreeg bescherming tegen schuldeisers en doorloopt momenteel een eerste biedingsronde met mogelijke overnamekandidaten, maar de Belgische tak is bij die overnameronde niet betrokken. Eerder werd gezegd dat er nog geen overnemers zijn voor de internationale filialen en er mogelijk een aparte ronde komt voor die buitenlandse vestigingen. Volgens vakbond ACV is het echter niet duidelijk of er überhaupt sprake is van de Belgische vestigingen, want “de Franse directie vermeldt ons niet eens”.


De communicatie is zeer onvolledig, zegt ACV-vertegenwoordiger Jalil Bourhidane tegenover Bruzz. Pas deze week zou het personeel te horen hebben gekregen dat er ook in België wordt gereorganiseerd, maar “wanneer die wordt doorgevoerd, wanneer het dossier op tafel komt en of er in Frankrijk al een voorstel is gedaan over de Belgische filialen” is nog onbekend.