CEO Vente-Exclusive moet JBC online helpen

Foto: JBC

JBC heeft een flinke e-commercevis aan de haak geslagen: Peter Grypdonck, CEO van Vente-Exclusive, is er bestuurder geworden en moet de keten (en zusje Mayerline) helpen de online verkopen aan te zwengelen.

 

Ervaring met e-commerce

Claes Retail Group, de groep boven JBC en Mayerline, erkent het belang van online verkopen en reageerde door een rijzende ster binnen de Belgische e-commerce in zijn gelederen op te nemen. Grypdonck deed zijn besloten webshop, bekend om de 'flash sales' van overschotten van modecollecties, groeien naar een prijswinnend en winstgevend bedrijf met een omzet van om en bij de 170 miljoen euro (een omzetstijging van 15 tot 20% dit jaar, schrijft De Tijd). De mooie prestaties wekten ook de interesse op van marktleider Vente-Privée, dat Vente-Exclusive in 2015 overnam

 

Dan is het beeld bij CRG wel anders: door de concurrentie vanop het internet zakte de omzet vorig jaar met 7% naar 221 miljoen euro en liep het verlies op tot 19 miljoen euro. Toch wist de webshop van JBC met liefst 50% te groeien: online is nu goed voor om en bij de 8% van de totale omzet. CEO Bart Claes spreekt dan ook van een goeie match: "Grypdonck heeft expertise die interessant is voor ons bedrijf. We kunnen zijn digitale kennis gebruiken, want we willen onze onlineverkoop laten groeien."

 

Ervaring in HR

Ook Conny Vandendriessche wordt bestuurder bij CRG: zij is medeoprichter van de Roeselaarse interimgroep Accent en breidde haar bedrijf uit tot het internationale 'House of HR', een internationale interimspecialist die meer dan anderhalf miljard euro aan omzet haalt. De West-Vlaamse moet met haar ervaring met personeelsbeleid bijdragen tot de verdere groei van JBC en Mayerline.

 

Opvallend: Grypdonck en Vandendriessche werden al deze zomer aangesteld, maar hun benoeming werd pas nu bekendgemaakt - gelijktijdig met de eerste positieve resultaten. "Mede dankzij Grypdonck hebben we in de voorbije maanden onze webwinkel aangepast, waardoor mensen sneller kunnen bestellen", is Claes zijn nieuwe bestuurder al erkentelijk. Concrete cijfers werden nog niet bekendgemaakt: het boekjaar loopt immers nog tot januari.