Chanel benoemt eerste diversiteitsmanager

Chanel benoemt eerste diversiteitsmanager
Shutterstock.com

In navolging van andere grote modehuizen heeft Chanel voor het eerst een "head of diversity and inclusion" aangesteld. Het gaat om Fiona Pargeter, die een soortgelijke rol vervulde bij de Zwitserse bank UBS.

 

Schandalen

Chanel wil zich meer profileren als een divers en inclusief bedrijf en heeft nu een heuse diversiteitsmanager gevonden in de figuur van Fiona Pargeter. Met de benoeming van Pargeter volgt Chanel het voorbeeld van onder meer Gucci.

 

Het bedrijf anticipeert ook op diverse schandalen waarmee andere modehuizen in een recent verleden moesten afrekenen. Zo kwam Dolce & Gabbana onlangs in een storm van kritiek terecht en werd het label beschuldigd van racisme naar aanleiding van een reclamefilmpje waarin een (onbeholpen) Aziatisch model enkele typisch Italiaanse gerechten met stokjes probeert te eten. Gucci maakte in februari dan weer een serieuze uitschuiver met zijn ontwerp van een damestrui die tot halverwege het gezicht liep, maar die volgens critici sprekend leek op de racistische blackface-karikatuur.

 

Een belangrijke opdracht binnen Pargeters takenpakket is dan ook om ervoor te zorgen dat dergelijke schandalen Chanel bespaard blijven. De benoeming van Pargeter is volgens Chanel “een teken van engagement en het belang hiervan voor het huis.”