Chanel neemt aandeel in online retailer Farfetch | RetailDetail

Chanel neemt aandeel in online retailer Farfetch

Chanel neemt aandeel in online retailer Farfetch
Shutterstock

Het Franse modemerk Chanel heeft een minderheidsaandeel genomen in het Britse Farfetch. Chanel wil de kennis van de online retailer gebruiken om zelf meer digitale innovaties te ontwikkelen voor de eigen klanten.

 

“Verrijkingen van relatie met de klant”

Het is niet de bedoeling dat de kleding van Chanel binnenkort te vinden is op Farfetch, maar de Britten zullen Chanel wel bijstaan in de ontwikkeling van nieuwe applicaties en andere digitale hulpmiddelen. Zo wordt er gedacht aan een app waarbij een klant een aantal voorkeuren, op vlak van bijvoorbeeld kledingmaat, kan doorgeven voor hij of zij de winkel binnenstapt. Zo kunnen winkelmedewerkers die klant sneller en beter bijstaan.

 

“Dit gaat over de verrijking van onze relatie met onze klanten”, zegt Bruno Pavlovsky, hoofd mode bij Chanel, aan Reuters. Het belangrijkste daarbij is om klanten meer opties te geven, als ze dat zelf willen, zonder daarbij een te indringende aanpak te gebruiken.

 

Enkele dagen geleden maakte ook het Britse Burberry al bekend dat het gaat samenwerken met Farfetch. De volledige collectie van het merk is voortaan op Farfetch, dat te vinden is in meer dan 150 landen, te koop.

 

De nieuwe samenwerkingen van Farfetch zijn mogelijk het werk van Natalie Massenet. De oprichtster van Net-a-Porter verliet in september van 2016 nog Net-a-Porter, vlak voor de fusie met Yoox. Enkele maanden later ging ze aan de slag bij concurrent Farfetch, waar ze verantwoordelijk werd voor het ontwikkelen van nieuwe partnerschappen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Online supermarkt Picnic naar Duitsland?

16/03/2018

Het lijkt erop dat de Nederlandse websupermarkt Picnic nu ook in het Duitse Noordrijn-Westfalen de markt verkent. Het bedrijf, dat mogelijk kansen ziet in de voorlopig weinig bevochten Duitse regio, wil nog niet reageren op de geruchten.

H&M scoort alweer onder de verwachtingen

16/03/2018

De Zweedse modeketen Hennes & Mauritz zet het nieuwe boekjaar alweer met minder gunstige cijfers in. Nu ook de verkoop in eigen land voor het eerst in decennia inkrimpt, neemt het vertrouwen bij investeerders af.

Bod op Yoox Net-a-Porter goedgekeurd door mededingingsautoriteit

16/03/2018

De Italiaanse mededingingsautoriteit heeft de mogelijke overname van Yoox Net-a-Porter door het Zwitserse Richemont goedgekeurd. Als het volledige bod wordt aanvaard, dan heeft het een waarde van 2,7 miljard euro.

Donatella Versace zweert bont af

15/03/2018

Het Italiaanse modemerk Versace stopt met het gebruik van bont. Ontwerpster Donatella Versace wil geen dieren meer doden voor mode, zegt ze in een interview met The Economist.

FNG wil terugkeren naar België

15/03/2018

De Belgisch-Nederlandse modegroep FNG wil zijn statutaire zetel weer van Nederland naar België verplaatsen. Ook plant de groep achter Brantano, Claudia Sträter en Miss Etam zich op de beurs in Brussel te laten noteren.

Colruyt ziet toekomst in thuislevering

15/03/2018

Colruyt verkoopt al bijna twintig jaar online, maar het heeft daarbij nooit aan huis geleverd. In een interview laat Frans Colruyt echter weten dat thuislevering binnenkort mogelijk toch gelanceerd wordt bij Colruyt.

Back to top