Chaussures Maniet opent vier winkels in regio Luik | RetailDetail

Chaussures Maniet opent vier winkels in regio Luik

Chaussures Maniet opent vier winkels in regio Luik

Schoenenbedrijf Chaussures Maniet heeft vier winkels geopend in de Luikse regio: het gaat daarbij over twee vestigingen van Maniet en twee van Luxus. Samen zijn ze goed voor een veertigtal banen.

Naambekendheid vergroten

De twee nieuwe winkels van Luxus openden in Hannut en Sprimont. Ze hebben elk een oppervlakte van ongeveer 1.200 m². De filialen van Maniet, elk met een oppervlakte van ongeveer 300 m², openden dan weer in de winkelcentra Galeries Saint-Lambert en Belle-Île in Luik.

 

“Met de openingen creëren we ongeveer 40 banen in de regio”, zegt CEO George Vanderplancke. “De uitbreiding in Luik is heel belangrijk voor de evolutie van ons bedrijf. We hebben gekozen voor deze locaties gekozen na een grondige studie: dicht bij andere gevestigde waarden, gemakkelijk bereikbaar met de auto en in gebieden die voldoen aan de wensen van onze klanten.”

 

De snelle opening van vier winkels in de regio is een bewuste keuze. Chaussures Maniet had nog maar twee winkels in de regio en wil er nu snel de naambekendheid vergroten. “Daarnaast is het Luikse publiek heel modegericht”, zegt algemeen directeur Pascale Maniet. “In vergelijking met sommige regio's, waar de vraag traditioneler is, kunnen we hier een verscheidenheid aan producten aanbieden.”

Fotogalerij

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Nieuw concept voor foodstart-ups in hartje Antwerpen

20/03/2018

In de Hoogstraat in Antwerpen vinden kleine start-ups die verse voeding verkopen binnenkort ruimte om hun concept uit te proberen. De indoormarkt opent de deuren in de voormalige De Krak en biedt plaats aan twintig pop-upzaken.

Dior ruilt Belgisch creatief directeur in voor Brit

19/03/2018

De Belg Kris Van Assche was elf jaar lang creatief directeur van Dior Homme, maar verlaat nu het modehuis om nieuwe uitdagingen aan te gaan. In zijn plaats komt Brits ontwerper Kim Jones.

Samsonite toont nieuw winkelconcept in Antwerpen

19/03/2018

Antwerpen heeft er een nieuwe winkel bij van koffermerk Samsonite. De Samsonite Store opende vorige week in de Huidevettersstraat en lanceert er ook het nieuwe lifestylemerk Samsonite RED.

Koffermerk Rimowa zet alle dealercontracten stop

19/03/2018

Het koffermerk Rimowa, onderdeel van luxeconcern LVMH, heeft alle dealercontracten stopgezet. Het gaat binnenkort een volledig nieuwe procedure opstarten, waarbij slechts een deel van de dealers opnieuw een contract krijgt.

H&M scoort alweer onder de verwachtingen

16/03/2018

De Zweedse modeketen Hennes & Mauritz zet het nieuwe boekjaar alweer met minder gunstige cijfers in. Nu ook de verkoop in eigen land voor het eerst in decennia inkrimpt, neemt het vertrouwen bij investeerders af.

Bod op Yoox Net-a-Porter goedgekeurd door mededingingsautoriteit

16/03/2018

De Italiaanse mededingingsautoriteit heeft de mogelijke overname van Yoox Net-a-Porter door het Zwitserse Richemont goedgekeurd. Als het volledige bod wordt aanvaard, dan heeft het een waarde van 2,7 miljard euro.

Back to top