Chaussures Maniet opent vier winkels in regio Luik | RetailDetail

Chaussures Maniet opent vier winkels in regio Luik

Chaussures Maniet opent vier winkels in regio Luik

Schoenenbedrijf Chaussures Maniet heeft vier winkels geopend in de Luikse regio: het gaat daarbij over twee vestigingen van Maniet en twee van Luxus. Samen zijn ze goed voor een veertigtal banen.

Naambekendheid vergroten

De twee nieuwe winkels van Luxus openden in Hannut en Sprimont. Ze hebben elk een oppervlakte van ongeveer 1.200 m². De filialen van Maniet, elk met een oppervlakte van ongeveer 300 m², openden dan weer in de winkelcentra Galeries Saint-Lambert en Belle-Île in Luik.

 

“Met de openingen creëren we ongeveer 40 banen in de regio”, zegt CEO George Vanderplancke. “De uitbreiding in Luik is heel belangrijk voor de evolutie van ons bedrijf. We hebben gekozen voor deze locaties gekozen na een grondige studie: dicht bij andere gevestigde waarden, gemakkelijk bereikbaar met de auto en in gebieden die voldoen aan de wensen van onze klanten.”

 

De snelle opening van vier winkels in de regio is een bewuste keuze. Chaussures Maniet had nog maar twee winkels in de regio en wil er nu snel de naambekendheid vergroten. “Daarnaast is het Luikse publiek heel modegericht”, zegt algemeen directeur Pascale Maniet. “In vergelijking met sommige regio's, waar de vraag traditioneler is, kunnen we hier een verscheidenheid aan producten aanbieden.”

Fotogalerij

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Manfield opent eerste Belgische winkel in Antwerpen

25/05/2018

De eerste Belgische winkel van het Nederlandse schoenenmerk Manfield is open. In de Stadsfeestzaal in Antwerpen vinden klanten het nieuwste winkelconcept van het merk, waarin luxe en merkbeleving centraal staan.

e5 Mode treedt toe tot de Fair Wear Foundation

24/05/2018

ECG, de design- en importafdeling van kledingketen e5 Mode, wordt lid van de Fair Wear Foundation. Die internationale organisatie ijvert samen met kledingmerken voor betere arbeidsomstandigheden voor textielarbeiders.

Schoenen Torfs wordt franchisenemer The Athlete’s Foot

23/05/2018

Op vrijdag 1 juni opent sneakerketen The Athlete’s Foot een winkel in Waasland Shopping Center. De tweede winkel in België is meteen ook de eerste in een partnership met Schoenen Torfs. Later dit jaar volgt nog een vestiging in Eeklo.

Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen. 

Komono wil nog dit jaar 10 fysieke winkels

17/05/2018

Het Belgische accessoirelabel Komono wil nog dit jaar zijn aantal fysieke winkels verdubbelen tot tien. “De winkels zijn belangrijk om ons verhaal te vertellen”, zeggen Anton Janssens en Raf Maes aan De Standaard.

Miljoenenboete voor Hema in geschil met Levi’s

17/05/2018

Winkelketen Hema moet een boete van liefst 4,4 miljoen euro betalen aan jeansmerk Levi’s. Dat was naar een rechter in Brussel gestapt omdat Hema het V-vormige stiksel van Levi’s op zijn eigen collectie had laten aanbrengen.