Chaussures Maniet opent vier winkels in regio Luik | RetailDetail

Chaussures Maniet opent vier winkels in regio Luik

Chaussures Maniet opent vier winkels in regio Luik

Schoenenbedrijf Chaussures Maniet heeft vier winkels geopend in de Luikse regio: het gaat daarbij over twee vestigingen van Maniet en twee van Luxus. Samen zijn ze goed voor een veertigtal banen.

Naambekendheid vergroten

De twee nieuwe winkels van Luxus openden in Hannut en Sprimont. Ze hebben elk een oppervlakte van ongeveer 1.200 m². De filialen van Maniet, elk met een oppervlakte van ongeveer 300 m², openden dan weer in de winkelcentra Galeries Saint-Lambert en Belle-Île in Luik.

 

“Met de openingen creëren we ongeveer 40 banen in de regio”, zegt CEO George Vanderplancke. “De uitbreiding in Luik is heel belangrijk voor de evolutie van ons bedrijf. We hebben gekozen voor deze locaties gekozen na een grondige studie: dicht bij andere gevestigde waarden, gemakkelijk bereikbaar met de auto en in gebieden die voldoen aan de wensen van onze klanten.”

 

De snelle opening van vier winkels in de regio is een bewuste keuze. Chaussures Maniet had nog maar twee winkels in de regio en wil er nu snel de naambekendheid vergroten. “Daarnaast is het Luikse publiek heel modegericht”, zegt algemeen directeur Pascale Maniet. “In vergelijking met sommige regio's, waar de vraag traditioneler is, kunnen we hier een verscheidenheid aan producten aanbieden.”

Fotogalerij

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Eerste OKay met Collect&Go-afhaalpunt opent in Heusden

16/07/2018

OKay, de buurtsupermarkt van Colruyt Group, opent een eerste vestiging met Collect&Go-afhaalpunt in Heusden. De nieuwe vestiging test de afhaalservice, die bij succes ook naar andere OKay-winkels wordt uitgerold.

Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).

Wibra blijft in de verdrukking

10/07/2018

Kledingdiscountketen Wibra heeft in 2017 een flinke winst- en omzetdaling moeten toestaan in zijn Belgische winkels. De omzet zakte met 7% naar 61,7 miljoen euro, de winst kreeg een oplawaai en donderde van 6,5 naar 0,5 miljoen euro.

Van de Velde zakt weg na teleurstellende omzetcijfers

10/07/2018

Het Oost-Vlaamse lingeriebedrijf Van de Velde kampt met een daling van de omzet. Pas eind april volgde een lichte verbetering van de bedrijfsresultaten, maar toch zakte de halfjaaromzet met 3,9% tot 110,8 miljoen euro.