Consument wil niet langer volle prijs betalen voor mode

Consument wil niet langer volle prijs betalen voor mode

Consument wil niet langer volle prijs betalen voor mode

Klanten lijken steeds vaker niet meer bereid te zijn om de volle prijs te betalen voor mode, door de jarenlange kortingsacties van heel wat winkels.

Consument gewend aan kortingen

Het onderzoek van Fung Global Retail & Technology en First Insightwerd over een periode van drie jaar gevoerd bij meer dan 57.000 vrouwen uit elf landen. Daaruit bleek dat de prijzen voor heel wat kleding de voorbije jaren zijn gedaald, maar dat klanten ook steeds minder willen uitgeven.

 

Uit het onderzoek blijkt bovendien dat consumenten gemiddeld slechts 76% van de volle prijs wilden betalen voor producten. Dat is het gevolg van een trend binnen de moderetail, waarbij er steevast heel wat kortingen werden gegeven om kleding sneller te verkopen. Retailers krijgen nu de moeilijke taak om klanten opnieuw te laten wennen aan een tijd waarin er minder kortingen worden gegeven.

 

Enkel modieuze sportkleding lijkt aan de trend te ontsnappen, want binnen die categorie wordt er wel nog sneller geld uitgegeven, ondanks het feit dat de prijs er de voorbije jaren sterk is gestegen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Schoenen Torfs wordt franchisenemer The Athlete’s Foot

23/05/2018

Op vrijdag 1 juni opent sneakerketen The Athlete’s Foot een winkel in Waasland Shopping Center. De tweede winkel in België is meteen ook de eerste in een partnership met Schoenen Torfs. Later dit jaar volgt nog een vestiging in Eeklo.

Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen. 

Komono wil nog dit jaar 10 fysieke winkels

17/05/2018

Het Belgische accessoirelabel Komono wil nog dit jaar zijn aantal fysieke winkels verdubbelen tot tien. “De winkels zijn belangrijk om ons verhaal te vertellen”, zeggen Anton Janssens en Raf Maes aan De Standaard.

Extra korting voor Amazon Prime-leden bij Whole Foods

17/05/2018

Amazon Prime-leden krijgen een extra korting op honderden producten bij Whole Foods, de supermarktketen die sinds juni in handen is van de Amerikaanse e-commercegigant. Achter de toenadering zit een duidelijke strategie, zeggen specialisten.

Miljoenenboete voor Hema in geschil met Levi’s

17/05/2018

Winkelketen Hema moet een boete van liefst 4,4 miljoen euro betalen aan jeansmerk Levi’s. Dat was naar een rechter in Brussel gestapt omdat Hema het V-vormige stiksel van Levi’s op zijn eigen collectie had laten aanbrengen.

Expansie duwt Suitsupply de rode cijfers in

15/05/2018

Forse investeringen in expansie brachten Suitsupply vorig jaar een mooie omzetgroei, maar ook een flink nettoverlies. Toch is dat de enige weg voorwaarts, meent de Nederlandse keten, die het oog strak op de Verenigde Staten gericht houdt.