Cora Kemperman sluit definitief de deuren

Cora Kemperman sluit definitief de deuren

Alle winkels van modeketen Cora Kemperman sluiten definitief de deuren. Een maand geleden werd de keten failliet verklaard en nu is er geen enkele hoop meer op een doorstart onder een nieuwe eigenaar.

Niet rendabel genoeg

Tot vorige week was er nochtans een partij serieus geïnteresseerd in een overname en een doorstart, maar die is volgens curator Marjolein Oonk-Pallandt tot de conclusie gekomen dat het bedrijf niet rendabel genoeg is om verder te zetten. Er waren ook enkele andere geïnteresseerde partijen, maar daar werden nooit serieuze gesprekken mee gevoerd.

 

Modeketen Cora Kemperman had zes winkels in Nederland en drie in België. Het bedrijf werd in 1995 opgericht, maar werd begin vorige maand failliet verklaard nadat er een aantal maanden eerder al problemen waren opgedoken. Zo sloot de winkel in de Leidsestraat in Amsterdam in mei al de deuren.

 

Oprichtster Cora Kemperman verkocht in 2012 het moederbedrijf Lafalda aan haar nicht Saskia Kemperman en onderneemster Brigitte de Wilde. Volgens Kemperman was er echter te weinig ervaring binnen het bedrijf, wat dus uiteindelijk tot de ondergang heeft geleid.