COS mag dan toch winkel openen op Dansaertstraat | RetailDetail

COS mag dan toch winkel openen op Dansaertstraat

COS mag dan toch winkel openen op Dansaertstraat
Shutterstock

Na jaren van problemen en protesten mag de Zweedse modeketen COS, dat onderdeel is van de H&M Group, volgend jaar dan toch een vestiging openen op de Dansaertstraat in Brussel.

Aangepaste plannen

COS wou eigenlijk in 2015 al de deuren openen in de Dansaertstraat, maar stuitte toen op verzet van de lokale handelaars. Die zagen het niet zitten dat er een grote keten naar de winkelstraat kwam, omdat die niet paste bij de rest van de winkels, maar vooral omdat de huurprijzen dan mogelijk de hoogte in zouden schieten. Dat schrijft Bruzz.

 

Die handelaars waren dan ook tevreden toen COS een eerste bouwvergunning niet kreeg, omdat de verbouwingen aan het pand niet voldoende rekening hielden met het patrimonium. Daarop werden de plannen aangepast, waarna de modeketen nu toch een bouwvergunning heeft gekregen.

 

De nieuwe plannen zijn minder ingrijpend dan voorheen en kunnen eenvoudig ongedaan gemaakt worden, als COS besluit om het winkelpand in de toekomst te verlaten. De werken moeten eind mei 2018 afgerond zijn, waarna COS dus met enkele jaren vertraging zijn negende Belgische vestiging kan openen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Stevent Men at Work op faillissement af?

22/06/2018

De Nederlandse denim- en streetwearketen Men at Work zit in financiële moeilijkheden: ze sluit haar webshop en ook voor de fysieke winkels dreigt mogelijk de sluiting.

H&M brengt eigen hersteldienst naar winkels

21/06/2018

H&M introduceert een nieuw concept: in de afdeling Take Care van sommige winkels kun je kleren laten herstellen of personaliseren. Zowel in de gloednieuwe winkel in Parijs als in het vlaggenschip in Hamburg is al een hersteldienst te vinden.

Nieuwe generatie aan het roer van schoenenketen Maniet

18/06/2018

De 28-jarige Allison Vanderplancke neemt het roer over van haar vader als CEO van schoenenketen Maniet. Het is al de vijfde generatie aan het hoofd van het Waalse familiebedrijf.

Afound, het eerste outletplatform van H&M, van start in Zweden

15/06/2018

Afound, een nieuwe multimerkenformule van de H&M Group, is deze week van start gegaan in Zweden. De eerste twee winkels openden in Stockholm en Malmö: samen met het webplatform zijn ze een outletmarktplaats voor modekoopjes.

Eerste Vlaamse Kiabi komt in Brugge

14/06/2018

Amper twee jaar nadat Kiabi de grens met ons land overstak, opent het Franse confectiemerk dit najaar al zijn zesde Belgische winkel. Die komt in Brugge en wordt meteen de allereerste vestiging op Vlaamse bodem.

Group Puig neemt meerderheidsparticipatie in Dries Van Noten

14/06/2018

Het Belgische 'Dries Van Noten', een van de laatste onafhankelijke modehuizen, komt in Spaanse handen. De 60-jarige ontwerper verkocht de meerderheid van de aandelen van zijn bedrijf aan Group Puig.