COS mag dan toch winkel openen op Dansaertstraat | RetailDetail

COS mag dan toch winkel openen op Dansaertstraat

COS mag dan toch winkel openen op Dansaertstraat
Shutterstock

Na jaren van problemen en protesten mag de Zweedse modeketen COS, dat onderdeel is van de H&M Group, volgend jaar dan toch een vestiging openen op de Dansaertstraat in Brussel.

Aangepaste plannen

COS wou eigenlijk in 2015 al de deuren openen in de Dansaertstraat, maar stuitte toen op verzet van de lokale handelaars. Die zagen het niet zitten dat er een grote keten naar de winkelstraat kwam, omdat die niet paste bij de rest van de winkels, maar vooral omdat de huurprijzen dan mogelijk de hoogte in zouden schieten. Dat schrijft Bruzz.

 

Die handelaars waren dan ook tevreden toen COS een eerste bouwvergunning niet kreeg, omdat de verbouwingen aan het pand niet voldoende rekening hielden met het patrimonium. Daarop werden de plannen aangepast, waarna de modeketen nu toch een bouwvergunning heeft gekregen.

 

De nieuwe plannen zijn minder ingrijpend dan voorheen en kunnen eenvoudig ongedaan gemaakt worden, als COS besluit om het winkelpand in de toekomst te verlaten. De werken moeten eind mei 2018 afgerond zijn, waarna COS dus met enkele jaren vertraging zijn negende Belgische vestiging kan openen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Grupo Cortefiel gaat verder als Tendam

23/04/2018

De Spaanse modegroep Grupo Cortefiel verandert zijn naam naar Tendam als onderdeel van de nieuwe bedrijfsidentiteit die het wil creëren voor zijn vijf merken: Cortefiel, Women’s Secret, Pedro del Hierro, Fifty Factory en Springfield.

Failliet modemerk Supertrash krijgt doorstart(je)

19/04/2018

Supertrash, het failliete modemerk van de Nederlandse tv-personality Olcay Gülsen, krijgt dan toch een doorstart - zij het heel voorzichtig.

Omzet- en winstalarm bij lingeriegroep Van de Velde

19/04/2018

De Oost-Vlaamse lingeriegroep Van de Velde (bekend van merken als Marie Jo en PrimaDonna en eigenaar van lingerieketens Rigby & Peller en Lincherie) heeft het knap lastig: voor dit jaar rekent de groep niet langer op omzetgroei.

JBC geeft personeel halve dag verlof op buitenspeeldag

18/04/2018

Vandaag is het Buitenspeeldag, ook bij JBC dat voor de gelegenheid de deuren van zijn winkels een halve dag sluit. De modeketen wil zijn medewerkers daarmee de kans geven om volop te genieten van het zonnetje en het gezinsleven.

Monki laat 'influencers' geld verdienen

16/04/2018

H&M-dochter Monki gaat aan de slag met 'influencers': het modelabel lanceert een wereldwijd programma waarmee socialemediafiguren geld kunnen verdienen als via hen kleding wordt verkocht.

Franse modeketen Naf Naf in Chinese handen

12/04/2018

Naf Naf, de Franse modeketen uit de Vivarte-groep, krijgt een nieuwe eigenaar. Een Chinees consortium onder leiding van modegroep La Chapelle legt 52 miljoen euro op tafel.