COS mag dan toch winkel openen op Dansaertstraat

COS mag dan toch winkel openen op Dansaertstraat

Na jaren van problemen en protesten mag de Zweedse modeketen COS, dat onderdeel is van de H&M Group, volgend jaar dan toch een vestiging openen op de Dansaertstraat in Brussel.

Aangepaste plannen

COS wou eigenlijk in 2015 al de deuren openen in de Dansaertstraat, maar stuitte toen op verzet van de lokale handelaars. Die zagen het niet zitten dat er een grote keten naar de winkelstraat kwam, omdat die niet paste bij de rest van de winkels, maar vooral omdat de huurprijzen dan mogelijk de hoogte in zouden schieten. Dat schrijft Bruzz.

 

Die handelaars waren dan ook tevreden toen COS een eerste bouwvergunning niet kreeg, omdat de verbouwingen aan het pand niet voldoende rekening hielden met het patrimonium. Daarop werden de plannen aangepast, waarna de modeketen nu toch een bouwvergunning heeft gekregen.

 

De nieuwe plannen zijn minder ingrijpend dan voorheen en kunnen eenvoudig ongedaan gemaakt worden, als COS besluit om het winkelpand in de toekomst te verlaten. De werken moeten eind mei 2018 afgerond zijn, waarna COS dus met enkele jaren vertraging zijn negende Belgische vestiging kan openen.

Tags: