COS mag dan toch winkel openen op Dansaertstraat

COS mag dan toch winkel openen op Dansaertstraat
Shutterstock

Na jaren van problemen en protesten mag de Zweedse modeketen COS, dat onderdeel is van de H&M Group, volgend jaar dan toch een vestiging openen op de Dansaertstraat in Brussel.

Aangepaste plannen

COS wou eigenlijk in 2015 al de deuren openen in de Dansaertstraat, maar stuitte toen op verzet van de lokale handelaars. Die zagen het niet zitten dat er een grote keten naar de winkelstraat kwam, omdat die niet paste bij de rest van de winkels, maar vooral omdat de huurprijzen dan mogelijk de hoogte in zouden schieten. Dat schrijft Bruzz.

 

Die handelaars waren dan ook tevreden toen COS een eerste bouwvergunning niet kreeg, omdat de verbouwingen aan het pand niet voldoende rekening hielden met het patrimonium. Daarop werden de plannen aangepast, waarna de modeketen nu toch een bouwvergunning heeft gekregen.

 

De nieuwe plannen zijn minder ingrijpend dan voorheen en kunnen eenvoudig ongedaan gemaakt worden, als COS besluit om het winkelpand in de toekomst te verlaten. De werken moeten eind mei 2018 afgerond zijn, waarna COS dus met enkele jaren vertraging zijn negende Belgische vestiging kan openen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Lagere omzet en nieuwe CEO voor Geox

19/01/2018

De omzet bij het Italiaanse schoenenmerk Geox is in het voorbije boekjaar licht gedaald. Daarnaast werd voormalig CEO Gregorio Borgo vervangen door Matteo Mascazzini, die overkomt van het Italiaanse modemerk Gucci.

Primark ziet groei vertragen

18/01/2018

In het eerste kwartaal van het boekjaar is de omzet bij de Ierse modeketen Primark bij constante wisselkoersen met 7% gestegen, inclusief wisselkoerseffecten was dat zelfs met 9%. Dat is wel lager dan wat analisten verwacht hadden.

Winst blijft net onder verwachtingen bij Zalando

17/01/2018

De Duitse modewebshop Zalando is het voorbije boekjaar met bijna een kwart gegroeid, terwijl ook de bedrijfswinst met bijna 5% steeg. Dat laatste was wel net onder de verwachtingen van Zalando zelf.

Yoox Net-a-Porter haalt recordomzet in 2017

16/01/2018

Online retailer Yoox Net-a-Porter (YNAP) heeft in 2017 een recordomzet gehaald van meer dan 2 miljard euro. Dat is een groei van meer dan 10% ten opzichte van een jaar eerder, toen die grens net niet werd gehaald.

Hugo Boss haalt groeidoelen in 2017

16/01/2018

Het Duitse modemerk Hugo Boss heeft in 2017 zijn doelen weten te behalen, onder andere dankzij een sterke groei in het vierde kwartaal. Voor het volledige boekjaar ging de omzet voor wisselkoersen met 3% de hoogte in.

Eigenaars C&A denken aan verkoop aan Chinese investeerders

15/01/2018

De Nederlandse familie Brenninkmeijer bekijkt volgens het Duitse weekblad Der Spiegel de mogelijkheid om kledingketen C&A van de hand te doen. Daarbij komt het bedrijf mogelijk in Chinese handen.

Back to top