Costes neemt intrek in voormalig V&D-pand in Leeuwarden | RetailDetail

Costes neemt intrek in voormalig V&D-pand in Leeuwarden

Costes neemt intrek in voormalig V&D-pand in Leeuwarden

Modeketen Costes gaat de helft van het voormalige pand van V&D in Leeuwarden invullen. Na het faillissement van de warenhuisketen in februari 2016 stond het pand een tijdje leeg, tot Zara in november al de helft voor zijn rekening nam.

 

1.300 m² winkelplezier

De winkel van Costes zal 1.300 m² innemen, verdeeld over twee verdiepingen. De vestiging van Zara in hetzelfde pand is goed voor een winkeloppervlakte van 3.000 m². De start van de verbouwingen zijn gepland voor begin mei, waarna de winkel de deuren in juni de deuren moet openen. Zo zal het voormalige pand van V&D bijna 2,5 jaar na het faillissement van de keten terug ingevuld zijn.

 

Costes was oorspronkelijk een merk van The Sting, maar kreeg in 2013 zijn eigen winkels. Sindsdien is de keten uitgegroeid naar meer dan dertig vestigingen in België en Nederland. Een experiment met losstaande vestigingen van Costes Men werd wel al snel terug afgevoerd.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Manfield opent eerste Belgische winkel in Antwerpen

25/05/2018

De eerste Belgische winkel van het Nederlandse schoenenmerk Manfield is open. In de Stadsfeestzaal in Antwerpen vinden klanten het nieuwste winkelconcept van het merk, waarin luxe en merkbeleving centraal staan.

e5 Mode treedt toe tot de Fair Wear Foundation

24/05/2018

ECG, de design- en importafdeling van kledingketen e5 Mode, wordt lid van de Fair Wear Foundation. Die internationale organisatie ijvert samen met kledingmerken voor betere arbeidsomstandigheden voor textielarbeiders.

Schoenen Torfs wordt franchisenemer The Athlete’s Foot

23/05/2018

Op vrijdag 1 juni opent sneakerketen The Athlete’s Foot een winkel in Waasland Shopping Center. De tweede winkel in België is meteen ook de eerste in een partnership met Schoenen Torfs. Later dit jaar volgt nog een vestiging in Eeklo.

Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen. 

Komono wil nog dit jaar 10 fysieke winkels

17/05/2018

Het Belgische accessoirelabel Komono wil nog dit jaar zijn aantal fysieke winkels verdubbelen tot tien. “De winkels zijn belangrijk om ons verhaal te vertellen”, zeggen Anton Janssens en Raf Maes aan De Standaard.

Miljoenenboete voor Hema in geschil met Levi’s

17/05/2018

Winkelketen Hema moet een boete van liefst 4,4 miljoen euro betalen aan jeansmerk Levi’s. Dat was naar een rechter in Brussel gestapt omdat Hema het V-vormige stiksel van Levi’s op zijn eigen collectie had laten aanbrengen.