Costes neemt intrek in voormalig V&D-pand in Leeuwarden | RetailDetail

Costes neemt intrek in voormalig V&D-pand in Leeuwarden

Costes neemt intrek in voormalig V&D-pand in Leeuwarden

Modeketen Costes gaat de helft van het voormalige pand van V&D in Leeuwarden invullen. Na het faillissement van de warenhuisketen in februari 2016 stond het pand een tijdje leeg, tot Zara in november al de helft voor zijn rekening nam.

 

1.300 m² winkelplezier

De winkel van Costes zal 1.300 m² innemen, verdeeld over twee verdiepingen. De vestiging van Zara in hetzelfde pand is goed voor een winkeloppervlakte van 3.000 m². De start van de verbouwingen zijn gepland voor begin mei, waarna de winkel de deuren in juni de deuren moet openen. Zo zal het voormalige pand van V&D bijna 2,5 jaar na het faillissement van de keten terug ingevuld zijn.

 

Costes was oorspronkelijk een merk van The Sting, maar kreeg in 2013 zijn eigen winkels. Sindsdien is de keten uitgegroeid naar meer dan dertig vestigingen in België en Nederland. Een experiment met losstaande vestigingen van Costes Men werd wel al snel terug afgevoerd.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).

Wibra blijft in de verdrukking

10/07/2018

Kledingdiscountketen Wibra heeft in 2017 een flinke winst- en omzetdaling moeten toestaan in zijn Belgische winkels. De omzet zakte met 7% naar 61,7 miljoen euro, de winst kreeg een oplawaai en donderde van 6,5 naar 0,5 miljoen euro.

Van de Velde zakt weg na teleurstellende omzetcijfers

10/07/2018

Het Oost-Vlaamse lingeriebedrijf Van de Velde kampt met een daling van de omzet. Pas eind april volgde een lichte verbetering van de bedrijfsresultaten, maar toch zakte de halfjaaromzet met 3,9% tot 110,8 miljoen euro.

FNG trekt naar Brusselse beurs met 60 miljoen euro

06/07/2018

Modegroep FNG heeft 60 miljoen euro opgehaald bij een nieuwe aandelenuitgifte. De nieuwe aandelen zullen vanaf 9 juli worden verhandeld op de beurs van Amsterdam en voor het eerst ook op de Brusselse beurs.