Costes neemt intrek in voormalig V&D-pand in Leeuwarden | RetailDetail

Costes neemt intrek in voormalig V&D-pand in Leeuwarden

Costes neemt intrek in voormalig V&D-pand in Leeuwarden

Modeketen Costes gaat de helft van het voormalige pand van V&D in Leeuwarden invullen. Na het faillissement van de warenhuisketen in februari 2016 stond het pand een tijdje leeg, tot Zara in november al de helft voor zijn rekening nam.

 

1.300 m² winkelplezier

De winkel van Costes zal 1.300 m² innemen, verdeeld over twee verdiepingen. De vestiging van Zara in hetzelfde pand is goed voor een winkeloppervlakte van 3.000 m². De start van de verbouwingen zijn gepland voor begin mei, waarna de winkel de deuren in juni de deuren moet openen. Zo zal het voormalige pand van V&D bijna 2,5 jaar na het faillissement van de keten terug ingevuld zijn.

 

Costes was oorspronkelijk een merk van The Sting, maar kreeg in 2013 zijn eigen winkels. Sindsdien is de keten uitgegroeid naar meer dan dertig vestigingen in België en Nederland. Een experiment met losstaande vestigingen van Costes Men werd wel al snel terug afgevoerd.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

H&M scoort alweer onder de verwachtingen

16/03/2018

De Zweedse modeketen Hennes & Mauritz zet het nieuwe boekjaar alweer met minder gunstige cijfers in. Nu ook de verkoop in eigen land voor het eerst in decennia inkrimpt, neemt het vertrouwen bij investeerders af.

Bod op Yoox Net-a-Porter goedgekeurd door mededingingsautoriteit

16/03/2018

De Italiaanse mededingingsautoriteit heeft de mogelijke overname van Yoox Net-a-Porter door het Zwitserse Richemont goedgekeurd. Als het volledige bod wordt aanvaard, dan heeft het een waarde van 2,7 miljard euro.

Donatella Versace zweert bont af

15/03/2018

Het Italiaanse modemerk Versace stopt met het gebruik van bont. Ontwerpster Donatella Versace wil geen dieren meer doden voor mode, zegt ze in een interview met The Economist.

FNG wil terugkeren naar België

15/03/2018

De Belgisch-Nederlandse modegroep FNG wil zijn statutaire zetel weer van Nederland naar België verplaatsen. Ook plant de groep achter Brantano, Claudia Sträter en Miss Etam zich op de beurs in Brussel te laten noteren.

"Beste jaar ooit" voor Deens schoenenmerk Ecco

14/03/2018

Ecco kijkt terug op 2017 als zijn beste financiële jaar ooit. Het Deense schoenenmerk, bekend om zijn 'volg-de-voet'-filosofie, overtrof met een groei van 8% de eigen verwachtingen.

Adidas sluit 2017 sterk af

14/03/2018

Het Duitse sportmerk Adidas heeft 2017 afgesloten met een omzetstijging van 16% bij gelijke wisselkoersen. Daarbij groeide de winst met bijna een derde. Voor 2018 verwacht Adidas opnieuw een groei van ongeveer 10%.

Back to top