Creatief directeur Christopher Bailey verlaat Burberry | RetailDetail

Creatief directeur Christopher Bailey verlaat Burberry

Creatief directeur Christopher Bailey verlaat Burberry
Shutterstock

Christopher Bailey heeft besloten om modehuis Burberry te verlaten. In maart van volgend jaar legt hij zijn mandaat als bestuurder neer, maar hij blijft wel nog tot het einde van volgend jaar beschikbaar als adviseur.

Verantwoordelijk voor ommekeer

Bailey ging in 2001 aan de slag bij Burberry, dat toen eerder een vergane glorie was. Met zijn nieuwe ontwerpen was hij echter mee verantwoordelijk voor de ommekeer van het modebedrijf, dat vooral bekend is vanwege het typische ruitpatroon.

 

In 2009 kreeg hij een zitje in het directiecomité en in 2014 werd hij zelfs even CEO, toen Angela Ahrendts vertrok naar Apple. Eerder dit jaar werd hij echter al terug vervangen door Marco Gobetti en werd hij terug enkel creatief directeur. In een persbericht laat hij weten dat het tijd is voor nieuwe projecten, schrijft De Tijd.

 

De laatste jaren staat de groei van Burberry onder druk, vooral door de mindere vraag in Azië - een probleem waar zowat alle luxebedrijven mee hebben te kampen. Mogelijk besluit Gobetti om het nu minstens voor een deel over een nieuwe creatieve boeg te gooien.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Dior ruilt Belgisch creatief directeur in voor Brit

19/03/2018

De Belg Kris Van Assche was elf jaar lang creatief directeur van Dior Homme, maar verlaat nu het modehuis om nieuwe uitdagingen aan te gaan. In zijn plaats komt Brits ontwerper Kim Jones.

Koffermerk Rimowa zet alle dealercontracten stop

19/03/2018

Het koffermerk Rimowa, onderdeel van luxeconcern LVMH, heeft alle dealercontracten stopgezet. Het gaat binnenkort een volledig nieuwe procedure opstarten, waarbij slechts een deel van de dealers opnieuw een contract krijgt.

H&M scoort alweer onder de verwachtingen

16/03/2018

De Zweedse modeketen Hennes & Mauritz zet het nieuwe boekjaar alweer met minder gunstige cijfers in. Nu ook de verkoop in eigen land voor het eerst in decennia inkrimpt, neemt het vertrouwen bij investeerders af.

Bod op Yoox Net-a-Porter goedgekeurd door mededingingsautoriteit

16/03/2018

De Italiaanse mededingingsautoriteit heeft de mogelijke overname van Yoox Net-a-Porter door het Zwitserse Richemont goedgekeurd. Als het volledige bod wordt aanvaard, dan heeft het een waarde van 2,7 miljard euro.

Donatella Versace zweert bont af

15/03/2018

Het Italiaanse modemerk Versace stopt met het gebruik van bont. Ontwerpster Donatella Versace wil geen dieren meer doden voor mode, zegt ze in een interview met The Economist.

FNG wil terugkeren naar België

15/03/2018

De Belgisch-Nederlandse modegroep FNG wil zijn statutaire zetel weer van Nederland naar België verplaatsen. Ook plant de groep achter Brantano, Claudia Sträter en Miss Etam zich op de beurs in Brussel te laten noteren.

Back to top