Creatief directeur Christopher Bailey verlaat Burberry | RetailDetail

Creatief directeur Christopher Bailey verlaat Burberry

Creatief directeur Christopher Bailey verlaat Burberry
Shutterstock

Christopher Bailey heeft besloten om modehuis Burberry te verlaten. In maart van volgend jaar legt hij zijn mandaat als bestuurder neer, maar hij blijft wel nog tot het einde van volgend jaar beschikbaar als adviseur.

Verantwoordelijk voor ommekeer

Bailey ging in 2001 aan de slag bij Burberry, dat toen eerder een vergane glorie was. Met zijn nieuwe ontwerpen was hij echter mee verantwoordelijk voor de ommekeer van het modebedrijf, dat vooral bekend is vanwege het typische ruitpatroon.

 

In 2009 kreeg hij een zitje in het directiecomité en in 2014 werd hij zelfs even CEO, toen Angela Ahrendts vertrok naar Apple. Eerder dit jaar werd hij echter al terug vervangen door Marco Gobetti en werd hij terug enkel creatief directeur. In een persbericht laat hij weten dat het tijd is voor nieuwe projecten, schrijft De Tijd.

 

De laatste jaren staat de groei van Burberry onder druk, vooral door de mindere vraag in Azië - een probleem waar zowat alle luxebedrijven mee hebben te kampen. Mogelijk besluit Gobetti om het nu minstens voor een deel over een nieuwe creatieve boeg te gooien.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Manfield opent eerste Belgische winkel in Antwerpen

25/05/2018

De eerste Belgische winkel van het Nederlandse schoenenmerk Manfield is open. In de Stadsfeestzaal in Antwerpen vinden klanten het nieuwste winkelconcept van het merk, waarin luxe en merkbeleving centraal staan.

e5 Mode treedt toe tot de Fair Wear Foundation

24/05/2018

ECG, de design- en importafdeling van kledingketen e5 Mode, wordt lid van de Fair Wear Foundation. Die internationale organisatie ijvert samen met kledingmerken voor betere arbeidsomstandigheden voor textielarbeiders.

Schoenen Torfs wordt franchisenemer The Athlete’s Foot

23/05/2018

Op vrijdag 1 juni opent sneakerketen The Athlete’s Foot een winkel in Waasland Shopping Center. De tweede winkel in België is meteen ook de eerste in een partnership met Schoenen Torfs. Later dit jaar volgt nog een vestiging in Eeklo.

Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen. 

Komono wil nog dit jaar 10 fysieke winkels

17/05/2018

Het Belgische accessoirelabel Komono wil nog dit jaar zijn aantal fysieke winkels verdubbelen tot tien. “De winkels zijn belangrijk om ons verhaal te vertellen”, zeggen Anton Janssens en Raf Maes aan De Standaard.

Miljoenenboete voor Hema in geschil met Levi’s

17/05/2018

Winkelketen Hema moet een boete van liefst 4,4 miljoen euro betalen aan jeansmerk Levi’s. Dat was naar een rechter in Brussel gestapt omdat Hema het V-vormige stiksel van Levi’s op zijn eigen collectie had laten aanbrengen.