Creatief directeur Christopher Bailey verlaat Burberry

Creatief directeur Christopher Bailey verlaat Burberry
Shutterstock

Christopher Bailey heeft besloten om modehuis Burberry te verlaten. In maart van volgend jaar legt hij zijn mandaat als bestuurder neer, maar hij blijft wel nog tot het einde van volgend jaar beschikbaar als adviseur.

Verantwoordelijk voor ommekeer

Bailey ging in 2001 aan de slag bij Burberry, dat toen eerder een vergane glorie was. Met zijn nieuwe ontwerpen was hij echter mee verantwoordelijk voor de ommekeer van het modebedrijf, dat vooral bekend is vanwege het typische ruitpatroon.

 

In 2009 kreeg hij een zitje in het directiecomité en in 2014 werd hij zelfs even CEO, toen Angela Ahrendts vertrok naar Apple. Eerder dit jaar werd hij echter al terug vervangen door Marco Gobetti en werd hij terug enkel creatief directeur. In een persbericht laat hij weten dat het tijd is voor nieuwe projecten, schrijft De Tijd.

 

De laatste jaren staat de groei van Burberry onder druk, vooral door de mindere vraag in Azië - een probleem waar zowat alle luxebedrijven mee hebben te kampen. Mogelijk besluit Gobetti om het nu minstens voor een deel over een nieuwe creatieve boeg te gooien.