Damart wil logistiek verhuizen uit België | RetailDetail

Damart wil logistiek verhuizen uit België

Damart wil logistiek verhuizen uit België

Kledingketen Damart wil zijn logistieke activiteiten verhuizen naar Frankrijk. Momenteel wordt de logistiek verzorgd in het Henegouwse Dottenijs, maar het bedrijf wil nu naar het Franse Hem net over de grens verhuizen.

 

Koopkracht medewerkers behouden

Damart is van mening dat het in Hem zijn Belgische en Europese logistiek beter kan ontwikkelen. Damart beschikt in Hem immers al over een modern logistiek centrum, dat momenteel gebruikt wordt door Damart France. De bedoeling is nu om de Belgische en Franse logistiek te consolideren en te stroomlijnen. In Dottenijs zal dan enkel nog opslagactiviteit behouden blijven.

 

Bij de verhuis zal overgegaan worden tot een collectief ontslag, maar Damart verzekert dat iedere werknemer de mogelijkheid krijgt om mee te verhuizen naar Frankrijk.

 

“We willen alles in het werk stellen om de koopkracht van de medewerkers die dit aanvaarden, te behouden”, benadrukt Filiep Blontrock, algemeen directeur van Damart België. Hem is slechts 15 kilometer van Dottenijs verwijderd.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Maken Chinese gevangenen kleren voor H&M en C&A?

20/02/2018

De Britse ex-journalist Peter Humphrey beticht C&A en H&M van dwangarbeid. Met eigen ogen zou hij gezien hebben hoe gevangenen in Shanghai moesten werken voor Westerse ketens. De retailers onderzoeken de zaak.

Chanel neemt aandeel in online retailer Farfetch

19/02/2018

Het Franse modemerk Chanel heeft een minderheidsaandeel genomen in het Britse Farfetch. Chanel wil de kennis van de online retailer gebruiken om zelf meer digitale innovaties te ontwikkelen voor de eigen klanten.

Monoprix wil webshop Sarenza overnemen

19/02/2018

Winkelketen Monoprix, onderdeel van de Franse Groupe Casino, heeft gesprekken opgestart rond een overname van online schoenverkoper Sarenza. Sarenza is een van de belangrijkste online merken in Frankrijk.

Zalando breidt samenwerking met Duitse retailers uit

16/02/2018

Zalando heeft de samenwerking met fysieke retailers in Duitsland verder uitgebreid. Schoenwinkels konden al bestellingen versturen via Zalando en nu is dat ook het geval voor winkels die kleding verkopen.

Sterke tweede jaarhelft stuwt Danone in 2017

16/02/2018

Danone heeft het boekjaar 2017 kunnen afsluiten met een vergelijkbare groei van 2,5%, die het vooral te danken heeft aan een sterke tweede jaarhelft. Daarin ging de vergelijkbare omzet er met 4,2% op vooruit.

Amazon rekruteert 2.000 medewerkers in Frankrijk

15/02/2018

Het Franse filiaal van het Amerikaanse internetwarenhuis Amazon is op zoek naar 2.000 medewerkers om de sterke groei te kunnen bijbenen. Amazon.fr is niet alleen bij onze zuiderburen, maar ook in ons land de populairste webshop.

Back to top