Damart wil logistiek verhuizen uit België | RetailDetail

Damart wil logistiek verhuizen uit België

Damart wil logistiek verhuizen uit België

Kledingketen Damart wil zijn logistieke activiteiten verhuizen naar Frankrijk. Momenteel wordt de logistiek verzorgd in het Henegouwse Dottenijs, maar het bedrijf wil nu naar het Franse Hem net over de grens verhuizen.

 

Koopkracht medewerkers behouden

Damart is van mening dat het in Hem zijn Belgische en Europese logistiek beter kan ontwikkelen. Damart beschikt in Hem immers al over een modern logistiek centrum, dat momenteel gebruikt wordt door Damart France. De bedoeling is nu om de Belgische en Franse logistiek te consolideren en te stroomlijnen. In Dottenijs zal dan enkel nog opslagactiviteit behouden blijven.

 

Bij de verhuis zal overgegaan worden tot een collectief ontslag, maar Damart verzekert dat iedere werknemer de mogelijkheid krijgt om mee te verhuizen naar Frankrijk.

 

“We willen alles in het werk stellen om de koopkracht van de medewerkers die dit aanvaarden, te behouden”, benadrukt Filiep Blontrock, algemeen directeur van Damart België. Hem is slechts 15 kilometer van Dottenijs verwijderd.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Manfield opent eerste Belgische winkel in Antwerpen

25/05/2018

De eerste Belgische winkel van het Nederlandse schoenenmerk Manfield is open. In de Stadsfeestzaal in Antwerpen vinden klanten het nieuwste winkelconcept van het merk, waarin luxe en merkbeleving centraal staan.

“Minder verschillende tarieven voor statiegeld nodig”

24/05/2018

De tarieven voor statiegeld op leeggoed moeten eenvoudiger, bepleit het Vlaams Innovatieplatform voor de Logistiek. Het VIL roept op om het aantal statiegeldtarieven voor glazen flessen te herleiden tot drie tarieven voor losse flessen en drie tarieven voor bakken.

e5 Mode treedt toe tot de Fair Wear Foundation

24/05/2018

ECG, de design- en importafdeling van kledingketen e5 Mode, wordt lid van de Fair Wear Foundation. Die internationale organisatie ijvert samen met kledingmerken voor betere arbeidsomstandigheden voor textielarbeiders.

Schoenen Torfs wordt franchisenemer The Athlete’s Foot

23/05/2018

Op vrijdag 1 juni opent sneakerketen The Athlete’s Foot een winkel in Waasland Shopping Center. De tweede winkel in België is meteen ook de eerste in een partnership met Schoenen Torfs. Later dit jaar volgt nog een vestiging in Eeklo.

Shop for Geek ziet potentieel voor 25 winkels

22/05/2018

Na recente openingen in Aalst en Namen staat de teller al op dertien winkels voor Shop for Geek, de winkelformule voor gadgets en merchandisingartikelen. Dat moeten er snel een 25-tal worden. De retailer pakt nu ook de Franse markt aan.

Carrefour genoodzaakt om honderden Dia-winkels te sluiten

22/05/2018

Carrefour vindt geen kopers voor honderden van zijn voormalige Dia-winkels in Frankrijk. Bijna 230 vestigingen zullen daardoor waarschijnlijk de deuren moeten sluiten.