Damart wil logistiek verhuizen uit België | RetailDetail

Damart wil logistiek verhuizen uit België

Damart wil logistiek verhuizen uit België

Kledingketen Damart wil zijn logistieke activiteiten verhuizen naar Frankrijk. Momenteel wordt de logistiek verzorgd in het Henegouwse Dottenijs, maar het bedrijf wil nu naar het Franse Hem net over de grens verhuizen.

 

Koopkracht medewerkers behouden

Damart is van mening dat het in Hem zijn Belgische en Europese logistiek beter kan ontwikkelen. Damart beschikt in Hem immers al over een modern logistiek centrum, dat momenteel gebruikt wordt door Damart France. De bedoeling is nu om de Belgische en Franse logistiek te consolideren en te stroomlijnen. In Dottenijs zal dan enkel nog opslagactiviteit behouden blijven.

 

Bij de verhuis zal overgegaan worden tot een collectief ontslag, maar Damart verzekert dat iedere werknemer de mogelijkheid krijgt om mee te verhuizen naar Frankrijk.

 

“We willen alles in het werk stellen om de koopkracht van de medewerkers die dit aanvaarden, te behouden”, benadrukt Filiep Blontrock, algemeen directeur van Damart België. Hem is slechts 15 kilometer van Dottenijs verwijderd.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Ex-medewerksters beschuldigen Nike van discriminatie

14/08/2018

Enkele Amerikaanse ex-werknemers van Nike hebben een rechtszaak aangespannen tegen het sportmerk. De vrouwen zouden minder loon hebben gekregen dan mannelijke collega’s en ongepast gedrag moeten ondergaan.

Amazon mag levering volgende dag niet garanderen

13/08/2018

De Britse reclamewaakhond heeft het niet voor Amazons belofte om bestellingen van Prime-leden de volgende dag te zullen leveren. Tijdens de feestdagen vorig jaar waren er vertragingen, dus moet Amazon de garantie schrappen.

McGregor wint rechtszaak van Reebok

13/08/2018

Modemerk McGregor heeft verkregen dat Reebok de naam van vechtsporter Conor McGregor niet meer mag gebruiken. De naam is een inbreuk op het merkrecht, ook al bestaat McGregor momenteel niet: het label ging al twee jaar op rij failliet.

Omzet modegroep WE blijft teruglopen

10/08/2018

Modegroep WE International blijft omzet verliezen: de verkoopcijfers liepen vorig jaar met 2,8% terug naar 275,8 miljoen euro. Ook de operationele winst gaat erop achteruit, al blijft de nettowinst stabiel.

Sports Direct koopt failliete warenhuisketen House of Fraser

10/08/2018

Mike Ashley, de eigenaar van Sports Direct, koopt de Britse warenhuisketen House of Fraser voor zo’n 100 miljoen euro. De overname komt er luttele uren nadat de 169-jarige keten het faillissement aanvroeg.

Adidas scoort dankzij WK voetbal

09/08/2018

Het Duitse sportmodemerk Adidas heeft een topkwartaal achter de rug, met dank aan het voorbije WK voetbal. De totale omzet steeg 4% tot 5,26 miljard euro. liefst 3,2 miljard daarvan haalde Adidas uit de verkoop van sportschoenen.