De Bijenkorf bevestigt uitbreiding naar Wallonië, Frankrijk en Oostenrijk

De Bijenkorf bevestigt uitbreiding naar Wallonië, Frankrijk en Oostenrijk
Shutterstock.com

(update) De Nederlandse warenhuisketen De Bijenkorf heeft bevestigd een Franstalige webwinkel te zullen openen en zijn Duitse webshop ook open te stellen voor Oostenrijkers. Dat bevestigde het bedrijf zopas aan onze redactie.

 

Frankrijk én Wallonië? (En Oostenrijk)

Gisteren ontdekte Twinkle Magazine enkele vacatures, waarin De Bijenkorf op zoek blijkt naar diverse Franssprekende profielen voor de e-commerceafdeling in Amsterdam. De vacatures, onder andere voor een SEO-copywriter en een SEA-marketeer, meldden toen nog niet of het ging om een nieuwe webshop voor Frankrijk, dan wel om een uitbreiding naar Wallonië (of beide). Het bedrijf wilde toen ook niet ingaan op vragen hieromtrent, meldde Twinkle. In een vraaggesprek met onze redactie bevestigde het bedrijf nu evenwel te zullen uitbreiden naar Frankrijk én Wallonië.

 

In de zomer van vorig jaar opende de Bijenkorf al een Duitse webwinkel, weliswaar enkel met levering in Duitsland zelf. Dat verandert nu: de Duitse versie wordt opengesteld voor Oostenrijkse klanten. Opvallend: voor Zwitsers - nochtans in grote meerderheid ook Duits- of Franstalig - komt er nog geen soelaas.

 

Enkele jaren eerder startte de warenhuisketen ook met de online verkoop in België, zij het enkel in het Nederlands. Alle orders worden wel vanuit het distributiecentrum in Tilburg verstuurd.